• Hányiger

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Dr Plósz János! A problémám az, hogy időszakonként visszatérő hányingerrel küzdök.Januarban volt az első, akkor is pár napig tartott, majd egy-egy napra előjött minden hónapban,de egy hete napokig tartott megint.Konkretan nem tudom kötni semmihez (étel,stressz, menstruáció,stb.) Emellett refluxos panaszaim vannak,melyre 40mg Esomeprazolt kaptam, kiegészítve néha Quamatellel.Probaltuk a Rabemant is, másfél hónapig, de az se használt.Mellkasi fájdalmak,savas visszaböfogés,torokfájás, szegycsont mögött égő érzés, ezek a jellemző tünetek.Keszult gyomortükrözés, cascade gyomrot ír le,de felmaródás nélkül.Kiprobaltuk az Itopridot egy hónapig, nem éreztem javulást, így letettem.Az Esomeprazolt is többször próbáltam letenni a hónapok alatt de mindig visszajönnek a savas panaszaim, ám ezek gyógyszer mellett is megvannak.Ezert most azt mondta az orvosom, hogy szedjek Itopridot, tartósan, legalább 3honapig, hogy lássuk segit-e. Azt is mondta, hogy mivel nem reagálok túl jól a ppi-re, inkább volumen-reflux lehet a háttérben.Mellé ne szedjek PPI-t, viszont én továbbra is szedem az 1*40mg Esomeprazolt reggel,mert félek egy esetleges gyomorfekély kialakulásától.A kérdéseim: van-e így értelme az Itopridnak, mert ugye az egyik lassítja, a másik fokozza a gyomorürülést? Quamatelből mekkora mennyiség lenne ami megvédene egy fekélytől?(mellé Venter, Salvus víz) Panaszaimat okozhatja-e achalasia,(falat elakadás nincsen) és mikro várjatok javulást, ha az Itoprid segít a motilitason? Hónapok óta nincs éhségérzetem,ezzel is jó lenne valamit kezdeni, van-e olyan készítmény ami segítene, hogy ne csak muszájból egyek? Vas és D-vitamin pótló készítményeket szedek, 2hónapja, de nem történt változás.8honap alatt 14kg-t fogytam.(készült CT is, meg sokminden más vizsgálat, rosszindulatú folyamat kizárására.) Gyanítom, komoly betegség már kizárható,de gyógyszereken sem akarok élni. Köszönöm válaszát előre is!!!

        Dr. Plósz János válasza a reflux témában

        Leírása alapján úgy tűnik, hogy a savcsökkentőknek valami hatása mégiscsak van. Érdemes lehet 3 hónapig 2x40mg esomeprasolt-t szedni az Itopride mellett, enni gyakran, rendszeresen, egyszerre keveset, lassan, nyugodtan. A Quamatel-ből nincs olyan dózis, ami elérné a PPI-k hatáserősségét. Érdemes lehet lisztérzékenység irányába is vizsgálódni. Étvágy javítására Béres csepp vagy Iberogast javasolható.


        Kérdés: 2020. május 22., 12:03; Megválaszolva: 2020. május 24., 09:59

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Allergiás?
        A panaszok ellen védelmet nyújthat az egysejtűek titkos fegyvere.
        Tehet a hüvelygomba ellen
        A bórsav jótékony hatása hüvelygomba kezelésére már régóta ismert.