Súlyos állapot-e?

Édesapám 81 éves. 2015.nov.24-től-2015.dec.24-ig kórházban volt az alábbi betegségekkel: Összeroppant gerinc, gyomorvérzés, műtét, ITO 3 nap, majd sebészet, folyt a sebből rendesen a váladék.Nagyon sok víz folyt ki belőle. Majd ITO a szivével 2 nap. Majd sebészet, májcirrózist állapítottak meg, de soha nem ivott életében. Ács volt a szakmája, sokat dolgozott kátránnyal, lakkal stb. Állítólag azért lett rossz a mája. Meg van nagyobbodva a bal málylebeny. Kérdésem: a műtéti seb szépen begyógyult, csak nehezen tud fent lenni, sokat alszik. Van-e esély a korához képest a felépülésre. A máj miatt mi várható? Sokat iszik, vízhajtókat szed, naponta 1x. Savlekötőt, és persze tapaszt használ 72 órást a gerinc betegségére. Nagyon le van lassúlva, sokat alszik. Köszönöm szíves válaszát

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Ujj Zsófia Ágnes válasza a májbetegség témában

Kedves Kérdező! Nehéz látatlanban válaszolni, csak a leírtak alapján. A májnak igen jó sokáig a regenerálódó képessége, de cirrózis esetén már nem. Ez aká kialakult végállapotnak is tekinthető, egy krónikus májbetegségnek ami javulni nem hiszem hogy fog. Az összeroppant gerinc nem biztos hogy összefügg. A gyomorvérzés lehet. Megnő a nyomás elsősorban a nyelőcső mellett futó vénákban, de akár a gyomornál is és ez okoz vérzést. De lehet, nem a máj miatt vérzett, lehet fekélye is. Itt az okot kell tudni. A műtét nem tudom mi miatt volt. A rossz sebgyógyulás feltehetően a májbetegség miatt van. Rossz a fertőzésekre a válasz is iyenkor. Lehet alkohol nélkül, valamilyen régebben használt vegyszer is a cirrózis oka. Az alvás, és lassultság tipikusan májérintettség esetén jellemző és szintén nem jó jel. Jelentős aluszékonyság utalhat arra is hogy az alapból rossz májfunkciót aktuálisan valami kizökkenti, és az emiatt felhalmozódó salakanyagok miatt lesz aluszékony. Figyelni kell, az étkezésre, májkímélő étrend, a gyógyszerek pontos szedésére, és vérzés jeleire (székletben, hányadékban). Ha az aluszékonyság jelentősen romlik orvoshoz kell fordulni. Összességében sajnos nehéz karban tartani a cirrózist.

Kérdés: 2016. január 19., 15:18; Megválaszolva: 2016. január 19., 21:19
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Emésztőrendszer probléma
Emésztési zavarok.
Végbél tájékán furcsa erzes
Gyomor helyreállítása.
Vélemény kérés