Emelkedet laborértékek oka?

Tisztelt Doktornő! Tavaly nyáron egy hasi ultrahang során amire a háziorvosom küldött különösebb ok nélkül inkább csak rutin ellenőrzés miatt, derült fény arra hogy a májamon 2 db ciszta és még valami góc van aminek tisztázására CT vizsgálatra került sor. A CT csak a cisztákat látta azt az 16 mm valamit amit az ultahang felfedezett azt nem, megnyugodtam a Hepatológiáról megkaptam a leletemet, hogy cisztám van fél év múlva ellenőrzés friss hasi ultrahaggal. Az ultrahang megállapította, hogy amit már előzőleg is láttak továbbra is ott van mérete nem változott viszont a képe nem jellemző cisztára ezért a doktor úr MR vizsgálatot javasolt. A hepatológus doktornő megkérte az időpontot MR vizsgálatra és elküldött laborba. Most jött meg a labor eredményem és nagyon megrémültem, mert a GPT 66 a GOT pedig 46 értékű. Mindkettő emelkedett és eddig nem volt az. Alkoholt nem fogyasztok, gyógyszert nem szedek az első ultrahang vizsgálat óta még fogamzásgátlós sem. De amíg szedtem jó volt az előbb említett érték tehát azóta történt valami. Az utolsó ultrahangon azt írta a doktor úr, hogy ez valószínűleg egy vascularis képlet. Mit jelent ez pontosan ettől is lehettenk emelkedettek az előbb leírt laborértékeim?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szigeti Nóra válasza a májbetegség témában

Kedves Kérdező! A laboreltéréseket okozhatja a ciszta is. A vascularis képlet nagy valószínűséggel haemangiomát jelent (az MR ezt ki fogja mutatni), ami egy jóindulatú értágulat. Ha az MR-vizsgálat nem egyértelmű, mintavételt javasolnék, a későbbiekben a laboreltéréseket ellenőrizni kell.

Kérdés: 2016. január 15., 08:26; Megválaszolva: 2016. január 18., 22:37
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Vélemény kérés
sovány vagyok hizni szeretnék
Veres nyálka szellenteskor
Sörélesztő intolarencia
Műtét utáni hasmenés