• májbetegség

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Cím! Májbetegséggel kapcsolatos kérdésem van, a fibroscan vizsgálat mennyire vehető pontosnak obes betegesknél? Két vizsgálati eredményem van F1 illetve F0 de 39 illetve 35 BMI indexeknél. Emellett olyan cirrózisos tüneteket tapasztalok mint pl piros, intenzitásában változó foltos tenyér, talp haj szemöldök és szőrzetvesztés a vádlin. Az uh szerint diffúz kissé megnagyobbodott fokozott echogenitású májból negatív uh eredmény lett pár hónap alatt némi fogyás és a toxikus hatások elhagyásának következtében. A labor érdemben nem változott 2, 5 hónap alatt. Némileg magas vérzsírok, 8.5 CRP GOT 22, GPT 48 GGT nőtt 222. Elképzelhető, hogy a fibroscan eredmény annyira pontatlan, hogy ez esetleg F2 vagy F3? Mit tegyek a pontosabb diagnózis érdekében és egyáltalán, az orvoshoz forduláson túl, azon már túl vagyok, biopszia szóba sem került...diétázzak csak. Köszönettel

        Dr. Papos István válasza a májbetegség témában

        A leírt tünetek más betegségben is előfordulnak (főképp endokrin kórképekben), abszolút nem specifikusak májcirrhosisra. Ez utóbbit tulajdonképp az ultrahangos kép sem támasztja alá, ahogy a fibroscan sem.


        Kérdés: 2018. november 06., 12:45; Megválaszolva: 2018. november 06., 20:23

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kedves Doktor/Doktornő! Másfél éve ellehetetleníti az életemet az állandó gyomorfájdalom/mellkasfájdalom, rányomja a bélyegét a családi életre, munkára, szabadidōre. Háziorvos, sűrgősségi osztály, többszöri hasi ultrahang, többszöri...
        Jó napot dr. Plósz János! Egy éve kezdődött a savas íz és mint egy csípődző érzés a számban. Ami előtt még savként jelent meg a nyelőcsövemben. PP gátló gyógyszereket kezdtem szedni mint controloc, pariet stb. Nem történt változás....