• Magas májenzim

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Pénteken voltam vérvételen és néhány érték aggasztó számomra pl a GOT GPT és Gamma GT (leginkább a GPT ami 225 a normál 50hez képest). Szeptemberben fejeztem be egy 6 hónapos versenyfelkészülést doppingszerekkel egybe kötve amit már megbántam, utólag értelmetlennek tartok, emellett rászoktam a cukor mentes kólákra, van hogy naponta 1-2 litert is megiszom. Ezek okozhatják az értékek emelkedett szintjét még így 2 hónappal később is vagy nagyobb baj lehet?

        Dr. Plósz János válasza a májbetegség témában

        A doppingszerek magyarázhatják az emelkedett májenzim-értékeket (szerencsére nem túl jelentős az emelkedés), de nyilván a szénsavas üdítőitalok sem segítenek a regenerálódásban. Javaslom, tartson májkímélő életmódot (kerüljön minden vegyszert, gyógyszert, alkoholt, a túlzott fizikai megerőltetést), majd 6 hét múlva ismételjék meg a laborvizsgálatot. Ha a tendencia javuló, akkor egyéb teendő nincs, hanem, akkor hepatológiai szakrendelés felkeresése indokolt.


        Kérdés: 2018. november 26., 17:48; Megválaszolva: 2018. november 26., 20:53

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kedves Doktor/Doktornő! Másfél éve ellehetetleníti az életemet az állandó gyomorfájdalom/mellkasfájdalom, rányomja a bélyegét a családi életre, munkára, szabadidōre. Háziorvos, sűrgősségi osztály, többszöri hasi ultrahang, többszöri...

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Allergiás?
        A panaszok ellen védelmet nyújthat az egysejtűek titkos fegyvere.
        Online konzultáció az OncoLogic-nál
        Tehet a hüvelygomba ellen
        A bórsav jótékony hatása hüvelygomba kezelésére már régóta ismert.