Hasi UH Septal Cholecísta

Tisztelt Doktor Úr, Véleményét szeretném kérni a következű hasi UH vizsgálatomról. Radiológiai vélemény: Hepar lényegesen nem nagyobb, homogén, szabályos szerkezetű. Epeutak nem tágabbak. Cholecysta folyadékkal telt, a fundus közelében részlegesen lefűzött, septált, kőmentes. Pancreas homogén, mirigyes szerkezetű. Lép nem nagyobb. Vesék szabályosak. Hólyag ép konturu. Uterus és adnexumok épek. Vél: Fundusnál részlegesen septál cholecysta. Más eltérés nem található. Kb. 1 hónappal korábbi laboreredmény „*”-os értékei: Neutrophil 49, 3% (50, 00-75, 00) Koleszterin 5, 35mmol/1 (2, 80-5, 20) HDL koleszterin 2, 80 mmol/1 (1, 09-2, 29) eGFR 88 ml/perc (90-120) Alkalikus foszfatáz 290 U/1 (98-279) Előzmények: 10 hónapja szültem, terhesség alatt és a szoptatás alatt (1.5 évig) Elevit vitamint, terhesség alatt 36. Hétig magnézium vitamint szedtem. Súlygyarapodásom véleményem szerint átlagos (8 hetesen 73 kg, szülés előtt 91 kg, majd 10 hónappal szülés után 78 kg) . Szeretném tudni, hogy a felvázolt tények ismeretében a „Fundusnál részlegesen septál cholecysta” mit jelent / jelenthet, milyen esetleges következményekkel lehet számítani a jövőben. Elősegítheti e ez az álapot az epekő kialakulását, illetve egyéb elzáródást? Illetve van e valamilyen hatása / összefüggés a rosszindulatú sejtburjánzással kapcsolatosan? (vérkép is több értéknél a normálistól eltérő) . Megszűnhet e a radiológusi véleményben nevezett eltérés? Illetve mitől alakulhatott ki? A labor értékek alpaján milyen eltérésre lehet még gondolni? Pl. máj működés, stb. Kérem mihamarabbi véleményét és javaslatát, hogy hová forduljak további szükséges vizsgálatokra és mire számíthatok? Csatoltam UH leletem / 34 éves és Nő Köszönettel, Katalin.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Boros Miklós válasza epehólyag témában

Tisztelt Kérdező!

A szeptált epehólyag veleszületett. Nagyobb eséllyel alakulhat ki benne kő, de ezen kívül semmilyen káros hatása nem lesz Önre nézve. Gyakorlatilag egy melléklelet. A vérkép alapján egy diéta indokolt, csökkentse az egyszerű szénhidrát arányát az étkezésekben.

Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.
Kérdés: 2012. június 25., 00:28; Megválaszolva: 2012. június 25., 23:57
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
CT kolonoszkópia lelet -további...
Jo estet kivanok! Voltam egy Ct Koloskopian is ezt a leletet kaptam. Mi az Ön véleménye? Kell tovabbi vizsgalat ehez: "Kifejezetten zsíros, apró...
Hasmenés, alhasi fájdalom negatív...
Tisztelt Doktor Úr! 22 éves fiú vagyok. Az utóbbi 3 hónap során előjött nálam egy urológiai probléma, feltehetőleg gyulladás, emiatt alhasi...
Tojás alergia
Tavaly fehérje diétával több mint 20 kilót fogytam, köretként párolt zöldség, vagy salátát ettem, gyakran fogyasztottam tojást is. Kb egy...
CT eredmény
Tisztelt Doktornő! Édesanyám CT leletének értelmezéséhez kérnék segítséget.Előljáróban annyit, hogy kizáródott hasi sérvvel, és...
Gyomorhurut
Tisztelt Doktor Úr! December végén hasi fájdalmaim,puffadásom volt (korábban Controlocot szedtem több,mint 1 évig refluxra, amelyet nyáron hagytam...