Májbetegségem van?

Tisztelt Doktor Nő! Nem rég voltam laborvizsgálaton, azzal a panasszal, hogy jobb oldalon bordám alatt erősen görcsölt a hasam és a jobb vállamba is kisugárzott, és ezen a területen a hasam beesett és fájdalmasan összehúzott a görcs.Hőemelkedésem is volt. Nem rég volt Hasi Uh-om is epekövet nem láttak. Vérképemben a következő értékekben mutatkozott eltérés: Süllyedés 42 mm/h (1 - 15) Neutrophil 72 % * (41 - 70.7) Lymphocyta 16.8 % * (19.1 - 47.9) VVT szám (RBC) 4.48 T/l * (4.5 - 5.9) VVS átl. HGB cc. (MCHC) 363 g/l * (320 - 360) Totál bilirubin 18.6 umol/l * (5 - 17.1) Vas 3 umol/l * (11 - 28) Ez az eredmény milyen betegségre utalhat? vagy milyen vizsgálatokat érdemes még megcsinálni? Nagyon lassan múlik a fájdalom és erősebb görcsös fájdalom után a vizeletem is sötétebb és erőteljes szaga van, valamint kicsit sárgább is vagyok? Ez májbetegség lenne? Előre is köszönöm a válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szigeti Nóra válasza epehólyag témában

Kedves Kérdező!

Laborleletei alapján gyulladásos folyamat lehetősége merül fel elsősorban. Részletes kivizsgálásra van szükség, mielőbb forduljon gasztroenterológushoz. Ha a hasi Uh teljesen negatív, az endoszkópos vizsgálatok szükségessége is szóbajön.

Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.
Kérdés: 2015. június 30., 18:36; Megválaszolva: 2015. július 03., 11:42
Kérdések és válaszok: Egyéb
Szükséges az epekőműtét?
Tisztelt Doktor Úr! A házi orvosom beutalt hasi ultrahanra, mivel a bőrgyőgyászom kért góckutatást. Ultrahag lelet eredménye: Pancereasban és a...
Kurkumin étrend kiegészítő...
Tisztelt Doktornő/Úr! Több helyen olvastam a kurkumin kedvező hatásairól. A kérdésem, hogy javasolják -e, és milyen dózisban az ilyen étrend...
Koleszterin csökkentés aktív...
Tisztelt Címzett! Elmentem nagy-labor vizsgálatra és magas lett a labor eredményemben a koleszterin szint, azaz: Se koleszterin: 6,9 mmol/l...
Koleszterin szint, jó és rossz...
Tisztelt Címzett! Kérdésem a koleszterin szintemmel kapcsolatos, ami a következő a labor leletem szerint: Se koleszterin: 7,3 mmol/l (Referencia...
Nappali és éjszakai izzadás
Az elmúlt évben fokozott izzadásban szenvedek. Nappal nyáron mindig, ősszel gyakran átüt a pólón is. Éjszakánként pedig gyakran izzadok takaró...