cholesterol polyps cholecystae

Tisztelt Válaszoló Orvos! A tegnapi napon hasi ultrahang vizsgálaton voltam. Előtte panaszom nem volt, szimplán csak ellenőriztetni szerettem volna hogy minden rendben van-e. A leletben leírásra került hogy: a cholecysta átlagosan telt, fala nem vastagabb, falával összefüggésben két 5mm-es echodús képlet figyelhető meg, benne kőjel nem látható. nagyobb nyirokcsomó, illetve a többi szervnél elváltozást nem láttak az uh-n.Ez a dolog keltette fel a figyelmem méghozzá az epehólyagomban lévő két 5mm-es elváltozás. Az lenne a kérdésem, hogy ezek pontosan mik, illetve hogy át tudnak-e fordulni rosszindulatú elváltozásba? Van-e esetlegesen valamilyen gyógymód, hogy eltűnjenek az epémből? Jelenthet-e valamit, hogy kettő is van az epémben? Esetleg érdemes-e egy négy-öt hónap múlva megismételni a vizsgálatot, hogy milyen gyorsan nőnek a képletek? Mikor javasolt a műtéti beavatkozás? Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza epehólyag témában

A cholesterol polipok aggodalomra nem adnak okot, évente való ultrahangos követés javasolt, műtét nem indokolt (csak abban az esetben, ha jelentős méretnövekedés észlelhető) . A cholesterol polypok rosszindulatú elfajulást nem mutatnak. Eltüntetésükre életmód változtatás lehet alkalmas (rendszeres, intenzív testmozgás, diétában kevesebb energia- és zsírbevitel) .

Kérdés: 2017. július 12., 10:13; Megválaszolva: 2017. július 13., 18:12
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Emelkedett májértékek
Véres nyák
Mi lehet a baj
További vizsgálatok
Pfizer vakcina akut gyomorhurutra...