Endometriózis? Forduljak szakorvoshoz?

Tisztelt Doktor Úr / Nő! Epehólyag eltávolító műtétem után a szövettan eredményem elemzése során a sebész orvosom azt kérdezte tőlem, hogy tudom-e, hogy nekem endometriózis-om van? Én addig nem tudtam. A főorvos úr nem igazán taglalta ezt- a varatszedés közben nyilván nem - és úgy gondoltam, hogy nincs jelentősége a dolognak. Azonban érdekelni kezdett a téma és elkezdtem utána olvasni. Annyit kiszűrtem mint laikus, hogy ez elsősorban nőgyógyászati területeket érinthet, de akkor mit keres nálam az epehólyagomban? A leletem a következő: epehólyag nyálkahártyája zöldesbarna. Részben hőkárosodás jeleit mutató epehólyag részletek. A felszínen magas hengerhám felismerhető, helyenként pseudopilorycus metaplasia látható. A falban mononucleáris sejtes beszűrődés mutatkozik. Diagnózis: Cholecystitis chronica Kérdésem az lenne, hogy forduljak-e szakorvoshoz és ha igen, milyen szakterület orvosához? És kérem Öntől, a fenti leletem értelmezését. Köszönöm, hogy időt szakított a válaszadásra.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Papp Géza válasza epehólyag témában

Kedves Kérdező, amennyiben endometriózis merül fel nőgyógyászhoz kell, hogy forduljon. A szövettani lelet nekem nem szakterületem, de endometriózist ír le a hólyag felszínén.

Üdvözlettel: Dr. Papp Géza

Kérdés: 2015. február 19., 08:55; Megválaszolva: 2015. február 26., 17:15
Kérdések és válaszok: Műtétek, sebészet
Rekeszsérv
Gerinc műtéten átesett
Haematoma kezelése
Ufn szegezés
Pilonidal Sinus