Máj és szív

Tisztelt Doktornő/Doktor Úr 25 éves férfi vagyok. Január elején magas vérnyomást diagnosztizáltak nálam, amit NORVASC szedésével tartanak kordában. Volt 24 órás vérnyomásmérés, ultrahang és röntgen is - utóbbi kettőnek negatív az eredménye. Azonban továbbra is érzek némi "szúrást", feszítő érzést... a mellkasomban. Genetikailag nem meglepő, hogy korán jelentkezett nálam a betegség. Csalában gyakori, testvéremnek az egyik billentyűje is rosszul működik. Érdemes lenne tovább vizsgáltatnom magam? Vagy bízzak benne, hogy a doktorom és a ultrahang/röntgen kimutatta volna ha lenne bármilyen aggodalomra okot adó tényező? Továbbá... Ultrahang során a kezelőorvos azt állapította meg hogy "eltérő szerkezetű a májam" az átlagnál - és igazából, hiába kérdeztem rá, annyit kaptam válaszul, hogy nem ad okot aggodalomra a dolog. Biztonság kedvéért, azért ő is behívta az ott levő főorvost, de ő is azt mondta, hogy előfordul az ilyen. S megfigyelt rajta egy 1 cm átmérőjű "echomentes területet". Ez a két dolog mit jelenet? Tényleg élhetem az életemet anélkül, hogy ezekre különösen odafigyelnék? Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel S

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza a májbetegség témában

A fiatalkorban jelentkező magas vérnyomás kardiológián vagy belgyógyászaton ki kell vizsgáltatni, mert ilyenkor fokozott a gyanú arra, hogy szekunder magas vérnyomásról van szó, azaz más szerv betegsége okozza. A májban lévő szerkezeti elváltozás aggodalomra nem ad okot, de rendszeresen kontrolláltatni kell.

WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2012. március 07., 00:34; Megválaszolva: 2012. március 08., 10:21
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Érdeklődés
Bélrendszeri probléma
Gastroenterológiai szövettani lelet
Mit jelent ez a lelet?
Jobb oldali hasi fájdalom és...