• Ajánlott szűrővizsgálatok

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Szakértő! Ettől az évtől szeretném mind a magam, mind a párom részéről rendszeresen látogatni a szükséges szűrővizsgálatokat, ebben szeretném kérni segítségét. Mint fent kitöltöttem, én 30 éves vagyok, a párom pedig 44 éves. Kérem tanácsát, hogy melyek azok a szűrővizsgálatok, amelyek ezekben a korosztályokban már elengedhetetlenek, és milyen gyakorisággal kell megejteni ezeket? Köszönöm válaszát.

        Dr. Csuth Ágnes válasza a szűrővizsgálat témában

        Kedves Hölgyem! Rutin labor és kardiovaszkuláris rizikó becslése történjen meg, ezek eredményétől függ, hogy milyen gyakran kell követni majd, melanoma-szűrés szintén legyen, illetve ha van gyanús anyajegy, akkor esetleg gyakrabban, szájüregi daganat szűrése évente. Önnek méhnyakrák-szűrés évente.


        Kérdés: 2011. január 31., 17:08; Megválaszolva: 2011. február 01., 13:51

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktornő / Doktor Úr! Egy hete voltam pajzsmirigy UH-on, ahol a következőket állapították meg: pajzsmirigy mindkét lebenye kicsit nagyobb, kifejezetten durván foltosan, echoszegényen inhomogén. Valódi göb egyik oldalon sem látszik. A...
        Tisztelt Doktor úr! Január eleje óta vannak gyomor- és széklet panaszaim. Gyomorégés, hányinger, sűrű büfögés mellett sárgás, zsíros, hurutos székletem volt néha pedig székrekedésem, kb. 7 kilót fogytam 2 hét alatt (stresszes is voltam...
        Tisztelt Doktornő/Doktor úr! Egy pár hete dagadt mindkét bokám feletehtően a vízhajtó elhagyása miatt. De ma azt vettem észre hogy fekvés közben víz folyt ki a bokáimból a lepedőre. Mit javasol mit tegyek? Köszönettel
        Kedves Doktornő! Egyik napról a másikra a jobb csuklócsontomon lett egy ilyen kinövés. Nem fáj, testápolózás közben vettem észre. Amíg koronavírus veszély van, nem szeretnék vele orvoshoz menni, kivéve, ha ön úgy ítéli meg, hogy...
        Kedves Doktor Úr! Édesanyámnál november közepén tüdőgyulladás alakult ki, melyet későn kezdve 2 hét Savulin majd 2 hét Augmentinnel kezeltek, járóbetegként, tenyésztés nélkül, probiotikumot szedett közben. A tüdőgyulladás röntgen és...
        Tisztelt Doktornő/Úr, Tegnap este óta elég erősen nyilalló fájdalmat érzek a szeméremdombom bal felében, és pár centivel felette az alhasamban. Nagyon hirtelen kezdődött, egy mozdulatnál mikor az ágyban ülve helyezkedtem. A nyilallás nem...
        Jónapot kívánok! Friss laboreredményemet szeretném véleményeztetni We:2mm/h + Szérum Na:138mmol/l Szérum K:4,40mmol/l Szérum Fe:15,0umol/l Transzferrin:2,4g/l Teljes vaskötő kapacitás:60,98umol/l GOT:29U/L GPT:41U/L + Gamma...
        Tisztelt Doktor Úr! 7 éve diagnosztizáltak nálam rekeszsérvet, refluxot. Azóta szedek protonpumpagátlót, 40 mg/nap folyamatosan. 5 év mulva újra gyomortükrözést végeztek, és rosszabbodást állapított meg az orvos, a következőket írta...
        Kedves Doktornő! Nem tudom ez a kérdés melyik szakterületre tartozik. 2-3 hete érhette a bal mellem alsó részét egy nagyobb ütés, amit én okoztam, egy szobai fémlétráról lecsúsztam. Megtapogattam, de nem éreztem semmi különöset.Később...
        Tisztelt Dr-nő! Kérném a leletemet értelmezni. Sajnos a kialakult (vírus) helyzet végett nem tudok megjelenni a szakrendelésen, merre induljak tovább? Félek,hogy áttét vagy más jellegű probléma. Válaszát előre is köszönöm, Némethné,...

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Vércukornaplózás
        COVID-19: hivatalos ajánlások
        Tájékoztatók az Egészségügyért Felelős Államtitkárságtól.
        A hüvelyszárazság nem szégyen
        A hüvelyszárazság a mindennapok során kellemetlen tüneteket okozhat.
        Célzott molekuláris terápiák
        Számos daganattípusban áll rendelkezésre célzott terápia.