Általános vizsgálat és EKG

Tisztelt Doktornő! Fiatal vagyok ugyan, de az egészségemet fontosnak tartom és nem gondolom, hogy a szívemmel bármilyen gond lenne, de érdekelne, hogy általános, vagy akár szűrőjelleggel érdemes-e egy kardiológiai szakrendelére elmenni, például egy nyugalmi vagy terheléses EKG vizsgálatra, vagy egyéb általános vizsgálatra. Nem voltam még sohasem ilyen szakrendelésen és a rokonaim sem, szerencsére, de ebből kifolyólag nem igazán tudom milyen vizsgálatok történhetnek itt. Mi a véleménye Önnek az általános vizsgálatokról ezzel kapcsolatban? Üdvözlettel,

Dr. Molnár Dóra válasza szűrővizsgálat témában

Kedves Kérdező! Amennyiben Ön egészségesnek tudja Magát, és panasza sincs, valamint nincs extrém fizikai terhelésnek kitéve, akkor 23 évesen elegendő egy nyugalmi EKG vizsgálat, vérnyomás mérés és egy alapos fizikális vizsgálat szívbetegség gyanújának felmérése érdekében. Ha eltérés mutatkozna, akkor szükséges további kivizsgálás. Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra

Kérdés: 2021. január 01., 18:11; Megválaszolva: 2021. január 03., 23:12
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Szexualis aktus torokfájdalom
Labor értékek elemzés
A kokaint vagy más drogot tovább...
Hasfájást, Szédülés, Ájulás
Bal kar fájdalom