Általános vizsgálat és EKG

Tisztelt Doktornő! Fiatal vagyok ugyan, de az egészségemet fontosnak tartom és nem gondolom, hogy a szívemmel bármilyen gond lenne, de érdekelne, hogy általános, vagy akár szűrőjelleggel érdemes-e egy kardiológiai szakrendelére elmenni, például egy nyugalmi vagy terheléses EKG vizsgálatra, vagy egyéb általános vizsgálatra. Nem voltam még sohasem ilyen szakrendelésen és a rokonaim sem, szerencsére, de ebből kifolyólag nem igazán tudom milyen vizsgálatok történhetnek itt. Mi a véleménye Önnek az általános vizsgálatokról ezzel kapcsolatban? Üdvözlettel.

Dr. Molnár Dóra válasza szűrővizsgálat témában

Kedves Kérdező! Amennyiben Ön egészségesnek tudja Magát, és panasza sincs, valamint nincs extrém fizikai terhelésnek kitéve, akkor 23 évesen elegendő egy nyugalmi EKG vizsgálat, vérnyomás mérés és egy alapos fizikális vizsgálat szívbetegség gyanújának felmérése érdekében. Ha eltérés mutatkozna, akkor szükséges további kivizsgálás. Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra

Megválaszolva: 2021. január 03.

Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek

Rossz életmód megváltoztatása után...
Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! 3,5 éve nagyon rossz életmód szerint élek, ami azt jelenti, hogy kb. napi 10 órát ülök számítógép előtt (összeségében 9 éve...
Tüdőrák esélye
Üdvözlöm 40 éves vagyok. Családom anyai ágán több hörgő és tüdőrákos volt. Nagymamám 54 évesen halt meg, Anyukám? ?49 évesen halt meg (48 évesen...
Ajánlott szűrővizsgálatok
Tisztelt Szakértő! Ettől az évtől szeretném mind a magam, mind a párom részéről rendszeresen látogatni a szükséges szűrővizsgálatokat, ebben szeretném kérni...
Orvosi vizsgálatok
Tisztelt Doktor Úr/Nő! A kérdésem csak annyi lenne, hogy... Ön szerint mik a kötelező és az ajánlott orvosi vizsgálatok nők és férfiak számára és azokat...
Mitrális insufficientia
Bal oldalon jelentkező bordák menti...