Érszűkület a lábon

Tisztelt Válsz adó. A férjemnek érszűkületes a lába. Most volt ENG vizsgálaton. Az eredmény: A peroneus distalis motoros latentia ideje 5, 28ms. kb 6%-kal megnyúlt. A motoros válasz kissé kiszélesedett, feszültsége normális. Vél: az elvégzett ENG vizsgálattal mindkét oldalon a n.peroneuson polyneuropathiara utaló jeleket észleltünk./jobb oldalon súlyos/ Kérdésem: gyógyítható e, és mekkora az esélye az amputálásnak. Elkerülhető e még.Különben minden rizikófaktornak megfelel.Szívkoszorú, cukorbetegség, magas koleszterin stb. Az Ő esetében használ e a hangterápia? Válaszát előre is köszönöm

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bessenyei Mónika válasza neuropathia témában

Kedves Kérdező!

Az amputáció az érszűkülettől fog függeni, ezt a polyneuropathia (kisidegbántalom) nem befolyásolja. A tünetein pl. alsó végtagi zsibbadás, fájdalom, viszont gyógyszeresen lehet könnyíteni, amit célzottan a cukorbetegség talaján kialakult polyneuropathiára lehet adni. Neurológiai szakrendelésen tudnak neki ilyen jellegű gyógyszert javasolni.

Kérdés: 2011. január 11., 13:32; Megválaszolva: 2011. január 16., 15:04
Kérdések és válaszok: Diabéteszes neuropátia
segítségkérés
Tisztelt Doktornő! Már csaknem végső elkeseredésemben fordulok Önhöz! Problémáim a következőek: körülbelül 2 éve egyre erősödő...
thermográfia
Kérdésem a hőfényképet hogyan kell értelmezni? Úgy hallottam, hogy a piros az meleg (ott gyulladás van) és hogy a sárga a jó a zöld és a kék...
Kézfej és ujjak zsibbadása - Mit...
Inzulinos cukorbeteg vagyok, és egy ideje zsibbadnak az ujjaim, szinte fogni is alig birok, voltam reuma rendelésen, ahol fájdalomcsillapitót írtak, de...
Mivel kezeljem a lábujjamat?
Sajnos olyan helyen dolgozom, ahol nem mehetek beteg állományba. A lábam két ujján az ízületek nagyon fájnak, be vannak gyulladva. Inzulinos cukros...