Neuropathia vagy valami más?

Tiszetlt Doktor Nő! 2015. februárjában kezdett a jobb lábam térhajlatában húzó, fájdalmas érzés. Néhány hónap múlva zsibbadás. ENG vizsgálat volt az első, amire beutaltak. Eredménye: Ko.n peroneus és sensoros rostjaiban sensoros túlsúlyú axonális károsodás jelei (kezdődő neuropathia? ) . Többi vizsgált idegben normális paraméterek. Ezután Milgamma N-t szedtem két hónapig. Tulajdonképpen különösebb változás nélkül telt az idő. Fájt a derekam és a hátam, gondoltam ez okozza, ortopéd orvos elküldött röntgen vizsgálatra és MRi-re. Az RTG nem mutatott semmit, csak fokozott loordosis-t. MRI pedig LIV és V. szintben mediálisan minimális előboltosulást. Majd súlyosbodni kezdtek a tünetek, egyik napról a másikra a bal lábamon szintén térdhajlatban feszülő, fájdalmas érzés jelent meg. Ha állok a hátam és a derekam nagyon fáj, bal lábam be is görcsöl. Jobb lapockámban zsibbadást érzek, ha lefekszem a felső testemen a bőrömön szúrásokat érzek, melyek kb 1-2 perc alatt elmúlnak, de pontszerűen szinte az egész testemen érzek ilyen szúrásokat. Egyébként úgy érzem, hogy a tünetek az állástól lettek rosszabbak. Újra RTG-re kaptam beutalót, most a hátamról csinálták, azon a következő áll: A háti gerinc domborulata fokozott. A IX-XI. csig. corpus magassága egyenletesen jelzett mértékben kisebb, mint az átlagos. A zárólemezek épek. A fenti csigolyák között a porckorongok enyhén laposabbak. A fájdalmat érzem a vállamban és a karomban is. Az elmúlt időszakban pontos diagnózist senki nem állított fel, és ezért rettenetesen félek, mint a legtöbben én is olvasgatok interneten, és nagyon rossz dolgokat találok. A félelemtől szinte már depressziós vagyok. Tartok attól, hogy ilyen fiatalon rokkanttá válok, és nem tudom magam ellátni. A kérdésem az lenne, hogy Ön szerint az utolsó RTG lelet végre megoldást hoz-e a problémámra, és végre el fogják-e kezdeni a kezelésemet? Vagy ez még mindig nem magyarázat semmire? Hozzátartozik a történetemhez, hogy az elmúlt 2 évben elég erősen meghíztam, kb 20-25 kg. Most 110 kg vagyok. És mivel végzős egyetemista voltam az elmúlt tanévben rengeteget stressz ért. Nagyon el vagyok keseredve, és félek, hogy nem találják meg az okot, és csak tovább romlik az állapotom. Válaszát előre köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza neuropathia témában

Kedves Kérdező!

Miután az eredeti panasz a térdhajlatban jelentkező fájdalom volt, ami később fokozódott és a másik térde is panaszossá vált, nem igen találok rá magyarázatot, miért keresgéltek az orvosok a gerincénél és a hátánál bármit. Az ENG vizsgálat által kimutatott kezdődő neuropathia összefüggésben állhat egyoldalú táplálkozással, elhízással, mind az anyagcserezavar, mind a terhelés fokozódása által.Ha ehhez még hozzávesszük a stresszességet, a túlzott szellemi erőfeszítés ideje alatt a mozgás elhanyagolását, máris kirajzolódik egy komplex problémakör, melynek főleg az Ön életvitele az okozója és segíteni is csak Ön tud magán.Kezelje a stresszeket, és a súlyproblémát, táplálkozzon rendszeresen és egészségesen. Kezdjen el mozogni.

Remélem, ha tanulmányait befejezte, és dolgozni fog, lesz ideje a felsoroltakkal érdemben foglalkozni, és hosszú, egészséges, teljes értékű élete lesz.

Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna

Kérdés: 2016. január 08., 15:36; Megválaszolva: 2016. január 09., 08:35
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
EEG véleményezés
Tisztelt Doktor Úr! Egy EEG vizsgálat kiértékelésénél figyelembe szokták venni a beteg anamnézisét?
Agyi zavar? - MR lelet
Epilepszia
Agyi zavar?
Mi lehet a gyakori izomrángás és...