• Talp zsibbadást hogyan lehet csökkenteni?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Nő/Úr/! A kérdésem kissé összetett. Röviden 2012-ben diffúz nagy B sejtes non Hodkin lymphomával kezeltek ami a medencémben volt, kaptam kemoterápiát és sugár kezelést is az utolsó kezelést 2012 nov. 21-én kaptam. Azóta sajnos a bal talpam folyamatosan zsibbad bizonyos mértékben. Az orvosom azt mondta, hogy a lymphoma ideget nyomhatott és így megsérült ezért zsibbad a talpam, javaslatára Milgamma N lágy kapszulát szedtem, ami nem igazán segített-jelenleg szüneteltetem a szedést. Azóta rendszeresen járok kontroll vizsgálatokra az eredmények jók. Közben sajnos ért egy baleset amelyben ez lábam eltört a sípcsont proximális vége tört, műtötték mely során fém beültetésre is sor került, amit 2014.nov. 25-án már eltávolították mert a csont jól összeforrt. Szinte újra tanultam járni, már csak kicsit bicegek a lépcsőzés még nem megy igazán. Viszont a talpzsibbadásom aktívabb mint korábban. A kérdésem, hogy a talpzsibbadást lehet-e valamilyen módon csökkenteni? Válaszát előre is köszönöm.

        Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza a neuropathia témában

        Kedve Kérdező! A kérdésére adott válasz nem egyszerű.Két teljesen különböző ártalom érte a bal alsó végtagot ellátó ideggyököt.Részben a kismedencében, részben a térdízület körüli sérülés az érző ideg működészavarát, úgynevezett mononeuropathiát idézett elő.Ennek gyógyulása hosszabb időt vesz igénybe.Valóban hasznos a Milgamma N a regenerációban, de fontos a végtag rendszeres mozgatása, tornája is. A zsibbadás a baleset okozta kényszerű pihentetés miatt erősödött fel, és fog majd gyógyulni, ha teljesen visszatér a mozgásképessége. Mindezek mellett a fixálódott zavaró érzés krónikussá válásában központi idegrendszeri működészavar is állhat, ennek gyógyításában egyes antiepilepticumok segíthetnek. Részletekről kérdezze neurológusát. Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna


        Kérdés: 2015. március 18., 16:57; Megválaszolva: 2015. március 20., 06:47

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Az urológus is csak ember
        Dr. Bánfi Gergely urológussal beszélgettünk a Movember mozgalomról.
        Hüvelyfolyás és terhesség
        Pánikba esni nem szabad. Bízzunk a segítségben.
        A dohányfüstbe ment terv
        Mindenki azzal jár a legjobban, ha rá sem szokik a dohánytermékekre.