Neuropátia

Tisztelt Szakértő Orvos neurológus Dr Szappanos Zsuzsanna! 2014.novemberben hirtelen alakult ki a neuropátiám. Sajnos én vagyok a fő okozója, mert pajzsmirigy alultermelésem van, de én a sárgabarackmag olajat szedtem csak, mert azt írták, hogy ez a pajzsmirigyet működteti. De sajnos nem. Nagyon magas volt a TSH-m és lecsapott rám a neuropátia. Jelenleg még Milgammákat szedek, mert a neurológián csak 2015 február elején van időpont. Ez úgy tudom, nem lesz elég. Fizikoterápiát is felírt a háziorvosom. Jó ez? Azt olvasom, hogy egyetlen gyógymódja egy számomra furcsa gyógyszer, ami antidepresszáns, és öngyilkossági gondolatokat ébreszt annak szedőjében: ez a Cymbalta, vagy Lyrica. Nagyon félek elkezdeni szedni (ha ezt írják fel egyáltalán) , de azt látom más nincs. És ez is csak ideiglenesen szünteti meg a fájdalmat? Vagy a neuropátiát nem lehet meggyógyítani? Máshol meg azt olvasom, ha az alapbetegség helyrejön, még ha hormonpótló tablettával is (Letroxot szedek) pajzsmirigyhormonok termelnek, az idegkárosodás elmúlik. Mi az igazság a tapasztalatok szerint? Előre is köszönöm a válaszát: Zeléné

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza neuropathia témában

Kedves Kérdező!

Sajnos, csak a diagnózist írta le, a konkrét panaszait pedig nem.Hol, és milyen fájdalmai vannak, mikor jelentkeznek.Ha feltételezem, hogy valóban erről van szó, akkor

a pajzsmirigy hormon elégtelenség okozta hormonpótló kezelés önmagában is eredményes lehet, főleg, ha a Milgamma N tablettát is szedi.

A neuropathia kezelésében alkalmazott erősebb hatású szerek csak biztos diagnózis, és egyébként befolyásolhatatlan esetben indokoltak.Ha erre sor kerül, Ön kérheti, hogy ne az antidepresszáns hatású Cymbaltát, hanem gabapentin hatóanyagú készítményt írjanak fel, akkor nem lesznek indokoltak a leírt félelmei.

Minden jót kívánok.Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna

Kérdés: 2015. január 07., 21:35; Megválaszolva: 2015. január 08., 06:49
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Koponya MRI
Tovabbi teendo
Erős szúró, égő, bizsergő...
Agydaganat?
Lelet értékelése