véralvadás gátló szedése

2013.10.15-én fejeződött be a kemo th-m. Előtte 2013.04.29-én emlőcsonkolásos műtétem volt, majd 2014. január 29-én el lett távolitva a műtött emlő. Most jutott a tudomásomra, hogy állitólag a kemos ill. sugár th.-ban részesülteknek életük végéig véravadásgátlót kell szedniük. Igaz ez? Akkor miért nem mondták ezt a kemot adó klinikán, miért nem mondja az utókövetést végző onkológusom ill. a háziorvosom? Esetleg én mint PÁCIENS - "rendeljek? " a kezelőorvosom valamelyikénél? Nagyon ciki, hogy a betegnek kell esetleg megmondani a protokollt!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Tóth Judit válasza véralvadásgátló kezelés témában

Kedves Kérdező!

Kérem, ne rendeljen, mert Önnek valószínűleg nincs erre szüksége. Azoknak a betegeknek jön szóba az "életük végéig", ahol nem sikerült a daganatot műtéttel, sugárral, gyógyszerekkel elpusztítani, tehát a szervezetben jelen levő daganatot, vagy esetleg áttétet thrombózis szempontjából komoly rizikónak tekintjük. Ezekben az esetekben sem ennyire merev a szabály, mivel sok egyéb tényezőt is figyelembe kell venni a beteg biztonsága érdekében.

Önnél feltehetően "biztosító, adjuváns" utókezelés történt, daganatmentes az állapot, tehát a thrombózis rizikója ettől a ténytől nem emelkedik.

Ha változatlanul bizonytalan, kérdezze meg az onkológusát, aki feltehetően meg fogja nyugtatni.

Dr. Tóth Judit
Dr. Tóth Judit Onkológus, belgyógyász, aneszteziológus
Kérdés: 2015. szeptember 05., 14:21; Megválaszolva: 2015. szeptember 06., 18:18
Kérdések és válaszok: Daganatos megbetegedések
Laborérték TPA tumormarker
Keserű íz érzése kemoterápia és...
Nagypapám ct lelete
Tisztelt Doktornő! Nagypapám 82 éves, korábban prosztatarákos, de azt hormonkezeléssel jól viselte. Most volt ct vizsgálata és szeretném ha mondana...
Lelet értelmezése
Gist tumor?