Dr. Tóth Judit

Dr. Tóth Judit

Onkológus, belgyógyász, aneszteziológus
Bemutatkozás:
  • 1983-ban végeztem Debrecenben az Orvostudományi Egyetem Általános Orvoskarán.
  • A végzésem után altatóorvosként kezdtem dolgozni, 1986-ban aneszteziológiából és intenzív terápiából szakvizsgáztam.
  • A továbbiakban még szélesebb tudásra vágytam, ezért belgyógyászati osztályon dolgozva 1995-ben belgyógyászatból is szakképesítést szereztem.
  • 2002 óta onkológiai osztályon dolgozom, daganatos betegek gyógyszeres kezelésével foglalkozom.
  • 2005-ben klinikai onkológia tárgykörben szakvizsgát tettem.
  • Jelenleg a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Onkológiai Klinikáján dolgozom.

Fő érdeklődési területem az emlődaganat és a központi idegrendszer rosszindulatú daganatai.

Magánrendelés: szerda: 14:00 és 16:00 között, Debrecen-Józsa Rendelőintézet

Bejelentkezés telefonon: +36 30 9067 030

www.onkologia-maganrendeles.hu;  [email protected]

Legutóbbi válaszai

PET CT értékelés

Kedves kérdező! Mi miatt történt a vizsgálat? Ki jegyezte elő ezt a nem kis sugárterheléssel járó vizsgálatot? Nem igazán értem a felvetést és a kérdést sem. Háziorvosát keresse fel az eredménnyel és a panaszaival.

Tüdőrák agyi áttéttel

A kissejtes tüdőrák a kemoterápiára, biológiai terápiákra jól reagáló daganatok közé tartozik, viszont tudni kell azt is, nagyon hamar érzéketlenné válik a szerekkel szemben és egyre agresszivabban kezd viselkedni. Ugy gondolom, az agyi áttét sugárkezelése megint képes egy rövid időre kontrollálni a betegséget, de hatása előbb utóbb elmúlik. Sajnos kezelések nélkül nem várható terápiás szünet.

Áttétes daganatok ellen mit tehetünk?

Kedves Kérdező! Látatlanban nagyon nehéz tanácsot adni. Ha jól értem nincs pozitív szövettan vagy cytológia? Feltehetően annyira elesett állapotú, hogy a kezelőorvos nem akarja kitenni további vizsgálatoknak..... Ne haragudjon, de ez nem ennek a fórumnak a témája, sokkal bonyolultabb a kérdés. Forduljanak bizalommal a kezelőorvoshoz.

csontáttét-fájdalam

Kedves Ildikó! A Sutent nagyon korszerű kezelés, de sajnos azt megjósolni, kinek és mennyi ideig használ majd, nem lehet. Ha rosszabbodik a helyzet, vagyis érzéketlenné válik a gyógyszerre a daganat, van újabb és újabb lehetőség, de ezt majd a kezelőorvos tudja. A fájdalom megszüntetésére van lehetőség, azonban vannak nagyon makacs és nehezen kezelhető fájdalmak is. A kezelőorvostól kell segítséget kérni. Un. második szakvéleményt minden nagyobb centrumban lehet kérni onkológustól.

szövettani lelet értelmezése

Kedves Kérdező! A szövettani eredmény alapján csupán csak a műtétttel jó esélye van meggyógyulni az édesapjának. A műtétet követő utókezelés szóba jöhet, azonban a kezelés kockázata magasabb, mint a várható nyereség. Egyetértek az onkoteam döntésével, én is inkább a követést javasolnám. A szövettanból nem lehet következtetni arra, milyen eséllyel örökölhették a hajlamot, azonban jelen ismereteink alapján ha a családban előfordult daganatos betegség érdemes egy alapszűrész elvégezni.