Syncumar helyettesítése más gyógyszerrel

Tisztelt Dr Molnár Dóra! Véradó voltam, de 2001-.ben észrevették, hogy a szívbillentyüm nem jól dolgozik, 2001-be a Szabolcs utcai klinikán meg is műtöttek, s azóta syncumart szedek napi 5mg tudja az INR-t 2, 1- 2, 6 szinten tartani. Régen, még a Lipót mezei kórházban javasolták nekem a Warfarint, ha jól írtam le. A méllek hatások miatt, s hosszú ideje szedett syncumar esetleg bántani fogja a májamat, ezért már többször kértem a kardiológusomat- Dr Herczeg Béla, Szolnok Hetényi kórház-, hogy miért nem módosít a gyógyszeren, hiszen van más gyógyszer erre is, de erre még eddig nem került sor. Kérdésem a következő: lehet-e, kell-e módosítani a gyógyszeren, hiszen elég sokat szedek.Általában jól vagyok, fizikailag is, sokat dolgozom, jól esik, minden reggel tornázom, egészségesen élek, nem iszom sokat, nem dohányzom, csak házi bort iszom, tehát aránylag jól érzem Magam, megjegyzem, hogy a pénzt máris küldöm, mint minden alkalommal, ha kérdeztem valamit Köszönöm, s Üdvözlettel: Várkonyi Gyula 5440 Kunszentmárton Érpart u. 26.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza véralvadásgátló kezelés témában

Kedves Kérdező, a fent megjelölt INR értékek értelmezéséhez azt is tudni kellene, hogy milyen műbillentyűje van. A Syncumar és a Warfarin is K-vitamin antagonista gyógyszer, tehát hasonlóan hatnak. A Warfarinból 3 és 5 mg -os tbl is van, így darabra lehet, hogy kevesebbet kellene szednie. Ha azonban jól van beállítva a Syncumarral - még ha 5 mg-mal is, nem biztos hogy célszerű az INR ingadozás kockázatát vállalni az átállítás időszakában. Lehet, hogy ezért nem akarja átállítani a gyógyszert a kardiológusa. Kérdezze meg Tőle bátran, mivel ha Ön ismerné, hogy milyen terápiát miért kap, mi az előnye és hátránya egyik vagy másik gyógyszernek, akkor valószínűleg könnyebben el tudná fogadni.

Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2015. március 06., 12:38; Megválaszolva: 2015. március 06., 16:56
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Bal pitvar kissé tágabb
Emelkedett Ck és LDH
Nagyon magas diasztolés érték
Covid 19 oltás