• Syncumár vagy Xareltó

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm Önt! Problémám a következő Férjemnek több mint tíz éve mélyvénás trombózisa volt. Azóta szedi a syncumart. Sokszor vérzik az orra, erős izületi fájdalmai vannak, napokig fáradt és levert. Mivel gépkocsivezetőként dolgozik ezek miatt eléggé féltem. INR értékei évek óta rosszak.1.69- akár 4.69 is.Szeretném megtudni, hogy a xareltro nevű gyógyszert ki írhatja fel úgy, hogy a támogatást megkapja rá mivel 18000 ft-ot nem tudunk kifizetni havonta. Úgy gondolom hogy 57 évesen nem kellene olyan problémákkal küzdenie mintha 70-80 éves lenne.Kérem adjon tanácsot mit csináljunk és mit kell tennünk annak érdekében, hogy ezt a gyógyszert megkaphassa. Köszönöm válaszát. Tisztelettel: P. Istvánné

        Dr. Árki Ildikó válasza a véralvadásgátló kezelés témában

        Tisztelt Kérdező! Belgyógyász vagy haematológus szakorvosi javaslatra írhatja támogatással a háziorvos a Xarelto-t. Nem tudom, milyen oka volt a mélyvénás trombózisnak (sérülés, gipszrögzítés, műtét? ) Amennyiben a syncumarral nem sikerül az INR-t terápiás tartományba állítani és panaszokat tüneteket okoz a kezelés, háziorvosa beutalhatja a férjét szakorvosi vizsgálatra. Amennyiben felmerül a trombofilia lehetősége, egyébként is indokolt lehet a haematológiai szakorvosi vizsgálat.Üdvözlettel.


        Dr. Árki Ildikó
        Rovatvezető, WEBBeteg vezető orvos szakértő Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Árki Ildikó
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2016. november 05., 19:57; Megválaszolva: 2016. november 06., 21:31

      • Kérdések és válaszok a témakörben: