Oszinten Melanoma mutet utan..

Fiamat Melanomaval mutottek, szeretnem megtudni mik a perspektivai a jovot illetoen ha a szovettani vizsgalat rosszindulatu daganatot depisztalt.Kiemelt adatok pld: Nodularis Melanoma Malignum, 3x2 cm.Breslow: 1, 5 mm, Clark: III, Fekelykepzodes: nincs, Satelita: nincs, Erinvazio: nincs, Lateralis resections szegelyek;szabadok, pT2a NxMx. CT vizsgalat megtortent: eredmeny negativ...Hogyan tovabb? Etel es eletrend?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Nagykálnai Tamás válasza melanoma témában

Ha Ön 43 éves, fa ia 15-16 év körüli lehet (nem mindegy az életkor sem melnománál) .

A III Clark fokozat (1.5 -ös Breslow fokozat) viszonylag közepes, annál kicsit jobb prognózist jelent.

A melanománál az a legnagyobb baj, ha növekszik, növekszik (elhanyagolódik) , növekedés közben pedig nemcsak lapszerint terjed, hanem megvastagodik, és a daganat alapi részén a daganatos sejtek bekerülnek a bőr nyirokkeringésébe, ill. a vérkeringésbe. Ilyenkor már baj van, mivel eléggé érzéketlenek a melanoma sejtek mindenféle gyógyszerre.

Étkezéssel egy már meglévő daganatos betegséget (egyiket sem) nem lehet befolyásolni - ez csak a mendemondák szintjén lehetséges.

Kérdés: 2012. július 01., 18:10; Megválaszolva: 2012. július 05., 13:18
Kérdések és válaszok: Daganatos megbetegedések
Májsejtrák áttéttel
Kérdés májáttétről
Benfogamma 5 fluorouracil mellett
Műtét előtt
Majmegnagyobbodas