• Lehet-e inzulinreisztencia?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Körülbelül két éve kerestem fel a nőgyógyászomat, mivel nem menstruálok rendesen, egy évben egyszer megjön, de utána semmi, több hormontesztet is csináltak, de nem igazán jutottak semmire,(volt egy ultrahang is, de nem állapítottak meg PCO-t) több nőgyógyásznál is jártam már... csináltunk egy inzulinrezisztencia tesztet is, amelyre a nőgyógyász azt mondta, hogy ez az, de az endokrinológus azt mondta, nem indokolt a gyógyszer szedése. Az értékek a következők: éhgyomri insulin: 7,7 mU/l vércukor: 5,4 mmol/l Inzulinrezisztencia index: 12.6 60 perces: Insulin: 104 mU/l vércukor 7,0 mmol/l inzulinrezisztencia index: 1,2 120 perces insulin: 72,5 mU/l vércukor: 5,2 mmol/l inzulinrezisztencia index: 1,3 Nem igazán tudjam kinek lehet igaza... Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Felszeghy Enikő válasza a inzulinrezisztencia témában

        Kedves Kérdező! A 60 perces értéke inzulinrezisztenciára utal, de gyógyszert valóban nem szoktunk ilyen értékre javasolni, mivel a vércukorszint rendben van. Az életmódváltás jön szóba, 160 gramm szénhidrátot és napi 30-40 perces mozgást javaslunk ilyen esetben. Azt gondolom, hogy nem ez okozza a menzeszzavarát.


        Dr. Felszeghy Enikő
        gyermekgyógyász-endokrinológus-diabetológus

        Dr. Felszeghy Enikő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. október 22., 14:17; Megválaszolva: 2011. október 24., 12:22

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés