Dr. Felszeghy Enikő

Dr. Felszeghy Enikő

gyermekgyógyász-endokrinológus-diabetológus
Bemutatkozás:
Legutóbbi válaszai

Cukorbetegség és gyógyszer

Kedves Kérdező! A gyógyszereknek direktben nincs hatása mellékhatása a hasnyálmirigyére, de a sok gyógyszernek összességében véve természetesen lehetnek mellékhatásai. A sok panasza miatt ezt érdemes személyesen megbeszélnie a kezelőorvosával, aki ismerve Önt éa leleteit, személyreszabottan meg tudják beszélni a terápiát.

Felkelés utáni vércukoremelkedés

Kedves Kérdező! Nem írta, hogy azért már-e vércukorszintet, mert diabeteses vagy más okból, ezért nem tudok egyértelmű választ adni Önnek, de ha nem diabeteses és reggel ilyen értékei vannak, érdemes elmennie egy kivizsgálásra. Sok oka lehet az eltérésnek, de ezt ennyi információból nem tudom megmondani, emiatt érdemes személyes vizsgálaton...

Inzulin, cukorbetegség

Kedves Kérdező! A Humulin N elhúzódó hatású inzulin, a Humulin R gyors hatású, ezért nem helyettesíthető egyik a másikkal, mert a vércukorszinteket nem egyformán, és nem egyforma hosszan változtatják meg. Kérem, mindenképpen cseréltesse ki az inzulint, vagy kérjen a gondozójukból, ahol átmenetileg egészen biztosan ki tudják Önöket segíteni...

Inzulinrezisztencia megállapítása

Kedves Kérdező! Az értékek alapján nem inzulinrezisztens (norm érték 0 perc vc 6, 1 alatt, 120 perc 7, 8 alatt, ins 0 perc 15 alatt, 120 perc 45 alatt). A nemi hormon szintjei is rendben vannak és az asszisztens is igazat mondott.

Anyatej apasztastol lehet a jobb mellbimbo erzekenysege neha szuro fajo erzese?

Kedves Kérdező! Nagy valószínűséggel nem mellrákja van, de ha a legkisebb gyanúja is felmerül, érdemes megmutatnia a nőgyógyászának és ő fizikális vizsgálattal meg tudja mondani, hogy van-e valamilyen gond a háttérben. Feltehetően az elapasztás okozza a panaszt.