• melyik tipus?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktornő! Januárban diagnosztizáltak nálam 1 tip. cukorbetegséget. Mindenhol azt olvasom hogy az alacsony vércukorszintet jelent. Nálam 19.2 volt reggel éhgyomorra. Akkor ez nem most melyik tip. cukorbetegség? Nem voltam és nem vagyok túlsúlyos. A leletem alapján kórházba utaltak és napi 4x inzulinra állítottak. Mellette 2x1 tabl meforalt szedek. Honnan állapítható meg hogy milyen cukorbeteg vagyok? A vércukor értékeim ritkán érik el a 8. Tartom a súlyom, 66 kg körül. Önnek mi a véleménye? Köszönettel Ági

        Dr. Fáklya Mónika válasza a cukorbeteg témában

        Tisztelt kérdező! Az 1 tip. diabetes inzulinhiányon alapul, a 2. tipusú pedig inzulin érzéketlenség miatt jön létre. Az ön korában a 2. tipusú gyakoribb. A két tipus el lehet különíteni egymástól, hiszen az 1. tip.-ban alacsony az inzulinszint, és hasnyálmrigy ellenes antitestek vannak a szervezetben, míg a 2. tip.-ban nem alacsony az inzulin szintje, csak a hatása nem megfelelő. A vércukor szint mindkét betegségben magas kezeletlen állapotban.


        Dr. Fáklya Mónika
        endokrinológus, gyermekgyógyász Itt kérdezhet

        Dr. Fáklya Mónika

        Kérdés: 2012. április 15., 19:47; Megválaszolva: 2012. április 18., 16:53

      • Kérdések és válaszok a témakörben: