Cukorbetegség és szégyenlősség

T doktornö! Azzal a kérdésel fordulok önhöz, hogy nekem reggel éhgyomri cukrom 26.5 nincs semi bajom nem érzi a szervezetem csak a problémám az, hogy merevedési zavarom van meg szerintem a cukrom miadt lett fitymaszükületem és a házasélet nem igazán müködik ugy ahogy kellene.Kérem segitsen urologiára nem igazán akarok menni mert piszkosul szégyenlös vagyok! Nagyon szépen kérem segitsen, hogy tudom szabályozni a cukrom.

WEBBeteg szakértő válasza cukorbeteg témában

KEdves Kérdező!

A diabetológián kell először rendezni a vércukor-háztartást, hiszen a jelek szerint a vércukra 2x1 metformintól nem áll be, kiegészítő kezelés indokolt. Sajnos a cukorbetegség számos szerv károsodását okozhatja, pl. merevedési zavart, fertőzéseket, ezen keresztül fitymaszűkületet is okozhat. A fitymaszűkület megoldása kizárólag az urológián történhet, erre házi praktika nincs, és a merevedési zavar miatt is szükség lehet gyógyszerszedésre, ezt is csak urológiai vizsgálatot követően írhatják fel, tehát tegye félre a szégyenérzetét, és keressen fel diabetológust és urológust, különben állapota tovább romlik.

WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2012. június 23., 12:03; Megválaszolva: 2012. június 23., 16:13
Kérdések és válaszok: Cukorbetegség (diabétesz)
Édesapám cukorbeteg
Jónapot! Édesapámról kiderült hogy cukorbeteg. gyógyszereket szed rá. az étrendjén nagyon változtattunk szépen be is tartja azt, azonban elég...
II cukorbeteg
Üdvözlöm Metformint szedek ii cukorbeteg vagyok.Sjnos a cukorszintem nagyon igadozik 8, 5 alá nem megy, 17, 5 re felmegy.Néhány hete észrevettem, hogy...
Lehet-e valódi cukorprobléma?
Tisztelt Doktornő! 1 éve diagnosztizált Hashymoto betegségem van. Magasságom: 163 cm, testsúly: 51 kg. A legutóbbi endokrinológiai kontroll...
Inzulinrezisztencia, fáradékonyság...
Kedves Dr, Több mint 3 éve szeretnénk a férjemmel kisbabát, de eddig sajnos eredménytelenül. A legutóbb voltam inzulin vizsgálaton, ahol a...
CT vizsgálat cukorbetegnél
Üdvözlöm! Édesapámról lenne szó akinek a múlt héten kellett volna egy hasi és kismedence kontrasztanyagos CT vizsgálatot csinálni. Nem végezték...