Lehet-e valódi cukorprobléma?

Tisztelt Doktornő! 1 éve diagnosztizált Hashymoto betegségem van. Magasságom: 163 cm, testsúly: 51 kg. A legutóbbi endokrinológiai kontroll alkalmával, mely márciusban volt, a szakorvosom csináltatott Hba1c- típusú vércukor vizsgálatot is, melynek eredménye "7, 9"-es lett. Korábban sohasem volt gond a vércukrommal, mindíg inkánb alacsonyabb érték volt jellemző. (vércukor: 3, 2-3, 6 között.) . Ekkor azonnal diétába kezdtem, kiiktattam az étrendemből szinte minden cukros, fehérlisztes terméket, csak teljes kiőrlésű termékeket fogyasztok azóta is. Az elmúlt héten a háziorvos csináltatott egy 120 perces vércukor terhelés vizsgálatot. Itt csak glükoz értékeket néztek. Az éhomi volt: 4, 8, mmol, a 120 perces terhelt érték pedig: 5, 2 mmol. Kérdésem: Lehet-e ettől függetlenül szó valamilyen cukorproblémáról, fennálhat-e esetleg inzulinrezisztencia a háttérben, ill. a vércukorterheléses vizsgálatot milyen sűrűn lehetséges megismételni? Válaszát előre is köszönöm.

Dr. Csuth Ágnes válasza cukorbeteg témában

KEdves Kérdező!

A terhelés eredményei negatívak, ez alapján nem áll fenn cukorbetegség vagy inzulinrezisztencia veszélye, évente érdemes ismételni a vizsgálatot, illetve a diéta folytatása javasolt.

Kérdés: 2012. május 12., 19:38; Megválaszolva: 2012. május 14., 09:03
Kérdések és válaszok: Cukorbetegség (diabétesz)
Édesapám cukorbeteg
Jónapot! Édesapámról kiderült hogy cukorbeteg. gyógyszereket szed rá. az étrendjén nagyon változtattunk szépen be is tartja azt, azonban elég...
Cukorbetegség és szégyenlősség
T doktornö! Azzal a kérdésel fordulok önhöz, hogy nekem reggel éhgyomri cukrom 26.5 nincs semi bajom nem érzi a szervezetem csak a problémám az, hogy...
II cukorbeteg
Üdvözlöm Metformint szedek ii cukorbeteg vagyok.Sjnos a cukorszintem nagyon igadozik 8, 5 alá nem megy, 17, 5 re felmegy.Néhány hete észrevettem, hogy...
Inzulinrezisztencia, fáradékonyság...
Kedves Dr, Több mint 3 éve szeretnénk a férjemmel kisbabát, de eddig sajnos eredménytelenül. A legutóbb voltam inzulin vizsgálaton, ahol a...
CT vizsgálat cukorbetegnél
Üdvözlöm! Édesapámról lenne szó akinek a múlt héten kellett volna egy hasi és kismedence kontrasztanyagos CT vizsgálatot csinálni. Nem végezték...