Édesapám cukorbeteg

Jónapot! Édesapámról kiderült hogy cukorbeteg. gyógyszereket szed rá. az étrendjén nagyon változtattunk szépen be is tartja azt, azonban elég édesszájú, és néha szeretnék neki kedveskedni valami kis nasival, amit ő is ehet. ezzel kapcsolatban szeretnék kérdezni, hogy a méz az jó cukor helyettesítő? fogyaszthat mézet? mert akkor azzal helyettesítenénk a cukrot. nagyon ritkán kap csak ilyesmi édességet mert nem igazán tudjuk h készíthetnénk el jól, a bolti cukorbeteg édességek pedig nagyon drágák. a másik kérdésem az lenne, hogy Ön szerint mit lehet tenni annak érdekében hogy ne legyen ennyire érzékeny és néha mármár depressziós. amikor picit magasabb a cukra akkor napokig magába fordul a bűntudat miatt hogy valamit nem csinált jól. hiába próbáljuk neki magyarázni hogy hogy pár nap és helyre áll ujra hiszen nem volt nagy eltérés, de nagyon a lelkére veszi. Örömmel tölteni el ha a válaszát megmutathatnám neki, ha valami ösztönzőt tudna írni. nagyon szépen köszönöm előre is. (édesapám adataival töltöttem ki a mezőket)

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza cukorbeteg témában

Kedves Kérdező!

Vannak olyan korszerű cukorpótlók, melyekkel a cukorbetegek is nyugodtak ízesíthetik ételeiket. Egyrészt vannak szintetikus szerek, például az aszpartám, de ezzel kapcsolatban felmerült már több káros hatás is, melyeket bár nem bizonyítottak, de jobb helyette természetes szereket választani. Én például a szteviát ajánlom, van belőle por, folyadék, tabletta, és főzni is lehet vele, hő hatására is megőrzi az édes ízt, és minimális kell belőle. A cukorszint valóban nagyon függ az étkezéstől, a szénhidrátok felszívódásától, típusától, ezért főleg lassan felszívódó szénhidrátok fogyasztása javasolt, és minden napra előre ki kell számolni a szénhidrát grammokat, amit az orvos meghatározott, nem szabad ad hoc szerűen enni, nagyon tudatosnak kell lenni. A testsúly optimalizálása nagyon sokat segít az inzulinrezisztencia ellen, fogyni kell, ha van túlsúly, és emellett rendszeresen kell mozogni. Folyadékot bőven kell inni, és követni pontosan a kezelőorvos utasításait, rendszeres kontroll javasolt. Sok sikert a diéta összeállításához és jó egészséget!

WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2012. július 02., 14:48; Megválaszolva: 2012. július 02., 16:14
Kérdések és válaszok: Cukorbetegség (diabétesz)
Xultophy hasznalata
Vércukorszint
HOMA vizsgálat kiértékelése
32.hetes kismama cukorterhelés
Cukorterhelés eredmény