Inzulinrezisztencia, fáradékonyság, zsíros haj

Kedves Dr, Több mint 3 éve szeretnénk a férjemmel kisbabát, de eddig sajnos eredménytelenül. A legutóbb voltam inzulin vizsgálaton, ahol a következő adatokat kaptam: inzulinértékek: éhomi: 5.5Uu/mL 40 perces: 57.20 Nu/mL 120 perces: 19.82 Uu/mL cukorszintek: éhomi: 4.8 mol/L 40 perces: 7.4 mol/L 120 perces: 5.1 mol/L Ön szerint ezek az eredmények inzulinrezisztenciát igazolnak, vagy kizárható, hogy ez okozná a meddőségem? Főbb tünetem a meddőség, emellett közvetlenül a peteérést követően fájdalmas csomók jelennek meg a mellemben, fázékony vagyok és rendkívül száraz a bőröm, korpázó. Fáradékony vagyok és néha nehéz összpontosítanom. Az államon fájó, csomós pattanások jelennek meg, gyorsan zsírosodó a hajam és korpás is sajnos. Segítségét, válaszát előre is nagyon szépen köszönöm! Üdvözlettel.

Dr. Fáklya Mónika válasza cukorbeteg témában

Tisztelt kérdező!

Az ön cukorháztartása rendben van. Pajzsmirigy hormonok ellenőrzését javaslom.

Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2012. május 08., 11:53; Megválaszolva: 2012. május 09., 16:12
Kérdések és válaszok: Cukorbetegség (diabétesz)
Édesapám cukorbeteg
Jónapot! Édesapámról kiderült hogy cukorbeteg. gyógyszereket szed rá. az étrendjén nagyon változtattunk szépen be is tartja azt, azonban elég...
Cukorbetegség és szégyenlősség
T doktornö! Azzal a kérdésel fordulok önhöz, hogy nekem reggel éhgyomri cukrom 26.5 nincs semi bajom nem érzi a szervezetem csak a problémám az, hogy...
II cukorbeteg
Üdvözlöm Metformint szedek ii cukorbeteg vagyok.Sjnos a cukorszintem nagyon igadozik 8, 5 alá nem megy, 17, 5 re felmegy.Néhány hete észrevettem, hogy...
Lehet-e valódi cukorprobléma?
Tisztelt Doktornő! 1 éve diagnosztizált Hashymoto betegségem van. Magasságom: 163 cm, testsúly: 51 kg. A legutóbbi endokrinológiai kontroll...
CT vizsgálat cukorbetegnél
Üdvözlöm! Édesapámról lenne szó akinek a múlt héten kellett volna egy hasi és kismedence kontrasztanyagos CT vizsgálatot csinálni. Nem végezték...