• Cukorbetegség és üzemorvosi vizsgálat

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        T. Doktornő/Úr:Üzemorvosi vizsgálaton az éhomi cukor 8., 00 mmol /l ehhez 12 mmol triglicerid társult. Elküldött a háziorvoshoz, hogy ott tovább kezeljék, vizsgálják. Vettem egy vércukormérőt. Egyik nap az éhomi 5, 5mmol, másnap 7, 5mmol. Étkezés után 2 órával volt már 8, 7, de volt már 11, 7 -is. Milyen időközönként célszerű mérni és mi az a tartomány ami még elfogadható? És mennyi azaz érték, ami már nagyon magas? 13 felett? Természetesen diétát írt elő a háziorvos meg gyógyszert is metfogamma. Köszönöm a válaszát!

        WEBBeteg szakértő válasza a cukorbeteg témában

        Kedves Kérdező! Adatok híján elgé nehéz megmondani, hogy kellene kezelni Önt, de sajnos az értékei diabetesre utalnak (hogy 1es vagy 2es, az sok mindentől függ, bár valószínűbb az időskori diabetes a valószínűbb). Az éhomi érték 6, 1 mmol/l alatt a jó, az étkezés utáni nem lehet több, mint 7, 8 mmol/l, egészséges egyénben. Mindenképpen keressen fel személyesen diabetológust, hogy meg tudja mondani, elegendő-e a diéta, vagy gyógyszeres kezelés is szükséges.


        WEBBeteg szerkesztőség
        Itt kérdezhet

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. február 26., 13:31; Megválaszolva: 2012. február 27., 14:15

      • Kérdések és válaszok a témakörben: