ALVÁSPROBLÉMA3

Alvásprobléma - Orvos válaszol Súgó Tisztelt Címzett! Kislányom 14hónapos és éjjel óránként kel...vagyis csukva van a szeme, de "búg" és vergődik. Hanganyagot nem tudok küldeni, de olyan hangot ad mint mikor összeszorítjuk a torkunkat és folyamatosan mondunk egy Ű betűt. Mint a versenyautó: -) Egész éjjel búg! Aludni nem lehet tőle! Mit tegyek? Homeo bogyó nem jött be! Előre is köszönöm! [email protected] 2011-09-08 14: 35 Kedves Kérdező! Javaslom vegye fel képpel és hanggal, amit kislányánál tapasztal és mutassa meg házi gyermekorvosának! Amennyiben nem merül fel neurológiai kórok, ezt követően gyermekpszichológus felkeresése javasolt! 2011-09-09 12: 34 Üdvözlettel: Dr. Molnár Anna, gyermekgyógyász, onkológus szakorvosjelölt AZ ORVOSUNK AZT ÁLLÍTJA, HOGY A TELEVÍZIÓTÓL VAN EZ A PROBLÉMA. SAJNA EGY SZOBÁNK VAN, DE MIKOR MAMÁNÁL ALSZIK, AKKOR IS BÚG" PEDIG Ő NEM NÉZ TV-T!? Várom mielőbbi válaszukat! [email protected] 2011-09-21 21: 47 Kedves Kérdező! Sajnos ez a probléma valóban lehet a TV-től. A gyerek még ha alszik is a fülével hallja a TV-ben történteket és azok sokszor bizony nem az ő kis fülének valók. Ezért nem tud aludni, pihenni, sőt ha a TV szól mikor ő pihenne, akkor lehet, hogy azért is hümmög álmában, hogy a TV hangját elnyomja. Az, hogy a nagymamánál is csinálja az pedig már lehet a megszokás műve. Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea gyermekorvos 2011-09-22 14: 47 TC! Akkor sajnos félre értettük a dolgot, mert mikor elalszik akkor nincs TV: Napközben esetleg híradó vagy az általa szeretett zenék, mondókák... Egyébként azóta kipróbáltuk, hogy "no" TV egész nap, de semmi változás! aniko*[email protected]

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Balogh Andrea válasza alvás témában

Kedves Anikó!

Őszintén megmondom Önnek, hogy én a híradót sem szoktam nézni csak hébe-hóba, mert az én felnőtt fejem sem kívánja hallani azt a sok szörnyűséget ami benne van. Egy kisgyereknek meg ez pláne nem hiányzik. Ez napközben is szorongást okozhat ami az éjszakai alvás közben felléphet és pár TV mentes nap után nem feltétlenül oldódik meg. De egyetértek a Molnár Anna doktornővel, de annyit hozzátennék, hogy a háziorvosukon kívül gyermekideggyógyásznak is mutassák meg a felvételt, mert léteznek olyan ritka ideggyógyászati kórképek amiket egy gyermekneurológus ismer fel inkább.

Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea gyermekorvos

Kérdés: 2011. szeptember 23., 21:16; Megválaszolva: 2011. szeptember 26., 16:47
Kérdések és válaszok: Csecsemőgondozás, gyermeknevelés
9 èves nem alszik egyedül
Csecsemő beütötte a fejét
Kiságy, kutacs
3 hónapos kisbaba fogzás
Lassú gyarapodás az első 2 hónapban