• Gaba aminosav

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő! A Gaba-aminosav hatásairól szeretnék kérdezni! 7 éves Kisfiam nagyon rossz alvó, egészen pontosan nehezen alszik el, de ha elaludt végre már jól alszik. Képes éjjel 11-fél 12ig is fent maradni, mert ő nem álmos. Olvastam a melatoninról, azt azért nem merek neki adni, mert volt ahol azt említették hozzászokást okozhat. A másik a gaba-aminosav, ami állítólag szintén nyugtató hatású lefekvés előtt bevéve. Viszont a növekedési hormon termelődését is serkenti, mert annak alkotórésze. Táplálékból állítólag jóval kevesebb tud felszívódni, mert azt gátolják a táplálék többi alkotórészei, ezért az aminosav kapható testépítő szaküzletekben tisztított formában (sportolóknál a jó pihenést és az izomnövekedést segítheti elő). Ez így veszélyes lehet egy növésben lévő kisgyerek számára? Mi amúgy is magasak vagyunk, ő is már jóval magasabb a korosztályánál, nem lehetne így még magasabb? Válaszát köszönöm!

        Dr. Fáklya Mónika válasza a alvás témában

        Tisztelt kérdező! Semmiképpen nem javaslom ennek a szernek az adását ilyen kis gyermeknek. Vigyék el sportolni, este legyenek vele, meséljenek neki, hogy a lelke lenyugodjon és akkor megszűnnek ezek a problémák.


        Dr. Fáklya Mónika
        endokrinológus, gyermekgyógyász Itt kérdezhet

        Dr. Fáklya Mónika

        Kérdés: 2018. március 03., 07:29; Megválaszolva: 2018. március 05., 18:52

      • Kérdések és válaszok a témakörben: