Gyermek testsúly

Keresztfiam 117 cm, és 16, 8 kg azt szeretném megkérdezni hogy ez ideális testsúly e? Nagyon vékony még a bordái is kilátszanak. illetve hogy milyen kivizsgálást javasolnak ha szükséges?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Balogh Andrea válasza testsúly témában

Kedves Kérdező!

A kisfiúnak a testmagassága életkorához képest igen magas (ha jól látom 5 éves) a testsúlya pedig korához képest nem rossz, de kicsit az átlagon alul van. Ez okozza azt a látszatot, hogy vékonyka. Először át kellene gondolni hogy mit eszik, mennyit, hányszor, milyen a családtagok testalkata, a napi szokásokat stb. utána érdemes kivizsgálásban gondolkozni. Étvágytalanságot sok minden okozhat: nem megfelelő étkezés, vérszegénység, húgyúti fertőzés stb.

Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea gyermekorvos

Kérdés: 2011. február 10., 19:18; Megválaszolva: 2011. február 14., 07:37
Kérdések és válaszok: Csecsemőgondozás, gyermeknevelés
Csecsemő beütötte a fejét
3 hónapos kisbaba fogzás
Lassú gyarapodás az első 2 hónapban
éretlen csípő
Újszülött ,D vitamin szedés.