• Áramütés gyermeknél

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kisfiam 18 hónapos, eleven, érdeklődő gyerek. Már beszél, bilizik. Hétfőn délelőtt édesanyám vigyázott a fiamra, és amig az ebédjét készitette, 1-2 percig háttal állt neki. A kicsi valahonnan előszedett egy szöget, amit bedugott a dugaszoló aljzatba. Biztosan megrázta az áram, mert borzasztóan elkezdett sirni. Észre vettem a kisfiam mutatóujján egy pici vizhólyagot. Rákérdeztem anyumra, hogy mivel sütötte meg magát a kicsi, és ő bevallotta a történteket. Férjem szerint az mentette meg a gyermek életét, hogy gumi szandál volt a lábán, a fapadlón pedig linóleum van. Kérem ne itélkezzen, odafigyelünk a gyerekvédelemre, nem tudom hogy történhetett. Kellően nyomaszt bennünket a bűntudat, és ezután biztos h még jobban fogunk figyelni rá. Mik lehetnek az eset következményei? Lehetnek szövődmények? A gyermek jól van, eszik, játszik, mint eddig. Semmi változást nem vettem rajta észre. Mivel tegnap történt az eset, és én csak most tudtam meg, orvosnál nem jártunk.

        Svábhegyi Gyógyintézet válasza a áramütés témában

        Kedves Kérdező! Az esetleges áramütés szívritmuszavart okozhat, így akkor is, ha nem lát kórosat a gyereken, el kell őt vinni orvoshoz egy EKG elvégzése céljából! Szerencsésen megúszták! Üdvözlettel: Dr. Csáki Csilla Svábhegyi Gyógyintézet www.svabhegy.eu


        Svábhegyi Gyógyintézet
        Gyermekgyógyászati partnerünk Itt kérdezhet

         Svábhegyi Gyógyintézet

        Kérdés: 2012. május 22., 23:27; Megválaszolva: 2012. május 29., 17:10

      • Kérdések és válaszok a témakörben: