Áram rázás

Tisztelt Doktor Úr/Nő! Az előbb mikor felkapcsoltam a villanyt olyan volt mintha megrázott volna a kapcsoló. A bal kezem volt, mintha végig ment volna benne az áram, olyan zsibogó érzés volt. Égési sérülést nem okozott. Nagyon félek. A barátaim szerint semmi bajom nem lesz, de én félek. Még mindig olyan furcsa érzés van a kezemben. Villanykapcsoló tud halálos áramütést okozni? Vagy abban olyan kicsi az áram, hogy nem lesz semmi bajom? Abban sem vagyok biztos, hogy megrázott, de mégis olyan volt, mintha átfutott volna a bal kezemen. Köszönöm a válaszát.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Árki Ildikó válasza áramütés témában

Tisztelt Kérdező!

Áramütés esetén kórházi osztályos megfigyelés szükséges. Ez általában kardiológiai osztályon, vagy SBO-n történik, EKG monitorozással. Tudomásom szerint a villanykapcsolóban is 220 V van.

Dr. Árki Ildikó
Dr. Árki Ildikó Rovatvezető, WEBBeteg vezető orvos szakértő
Kérdés: 2017. május 26., 11:16; Megválaszolva: 2017. május 28., 23:26
Kérdések és válaszok: Egyéb
Zsibbad mindkét lábam, mi lehet az...
Tüdő Ct Eredmény
Vèrkèpem elemzese
PostCovid véreredmény eltérés
Gyomorpanaszok