Áramütés

Tegnap amikor leszereltem a szobában a termosztátot, akkor a falból kiálló elektromos vezetékhez véletlenül hozzáértem (1-2mp-ig) és megrázott. Annyit éreztem, hogy a bal karom és a mellizmom megfeszült, majd bizsergett. Ahol az áram ért (a mutatóujjamnál) ott semmilyen seb vagy égés nem keletkezett, teljesen ép. Az a kérdésem, hogy az ilyen áramütésnek vannak-e maradandó következményei? Egyáltalán mik a következményei. Tegnap ezután kissé gyengének éreztem magam. Köszönöm a választ.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bene Orsolya válasza áramütés témában

Kedves kérdező!

Ha nincs égésre utaló jel, nem vesztette el az eszméletét (ez utalhat pl. ritmuszavarra) , akkor kicsi a valószínűsége, hogy maradandó károsodása legyen (ez inkább a háztartásinál nagyobb feszültségeknél fordul elő) . Életveszélyes ritmuszavar is többnyire az áramütést követő 12-24 órában fordulhat elő, ezen az időintervallumon már túl van, de ha legközelebb ilyen előfordulna, legalább egy EKG erejéig érdemes a háziorvost/ügyeletet felkeresni (ha nem volt eszméletvesztés, és negatív az EKG, általában nem is kell számítani ritmuszavarra, EKG-eltérés esetén azonban nem árt pár órás megfigyelés) .

Kérdés: 2011. október 16., 20:09; Megválaszolva: 2011. október 17., 15:41
Kérdések és válaszok: Elsősegély, sérülések
Csípőtörés
lábsérülés
Lább forrázás
Nyakcsigolyatörés
Homlok sérülés