• Áramütés után lehet-e trombózis

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő/úr! Áramütés ért! 230 V-os váltakozó áram. Orvoshoz nem fordultam vele viszont a neten utána olvastam és megijedtem. Trombózis mennyi időn belül fordulhat elő? Illetve lehet-e következménye a szívemre nézve, ha 10 éve mitrális billentyű proliapszisban szenvedek? Köszönettel, Réka.

        Dr. Molnár Dóra válasza a áramütés témában

        Kedves Réka! A mitrális billentyű prolapszust nem befolyásolja az áramütés. A áramütés után az első 24 óra a legfontosabb, a problémák többnyire ekkor szoktak jelentkezni. Ha nincs panasz, akkor már ne izguljon, de majd egy ellenőrző EKG és vizelet vizsgálat a háziorvosnál jó lenne. Panasz esetén sürgősségi ellátó helyen kell jelentkezni, illetve súlyos esetben mentőt kell hívni. Ha esetleg máskor is történik ilyen baleset, mindenképpen orvoshoz kell fordulni! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus


        Dr. Molnár Dóra
        Kardiológus, belgyógyász Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Molnár Dóra

        Kérdés: 2013. november 11., 15:49; Megválaszolva: 2013. november 14., 20:48

      • Kérdések és válaszok a témakörben: