Pikkelysömör és körmök

Üdvözlöm! Segítséget szeretnék kérni.Pikkelysömöröm van, a tüneteim még elviselhetők.Viszont a legnagyobb problémám hogy a kezemen a körmeim nagy elváltoztak tőle, megvastagodott, foltos, az ujj begyeim is nagyon ki vannak száradva, néha még sebes is.Sok krémet kipróbáltam rá dermovat, gyógyszertári készítmények, naloc, naponta többször már babaolajjal kenegetem a kiszáradás miatt.Nagyon fáj és kellemetlen, a börgyógyászaton sem mondtak semmi biztatót. Milyen eljárás létezik amivel a körmeimet rendbe tudnám hozatni, olvastam itt a neten injekciós eljárásokról mennyire érdemes ezeket elvégeztetni. Már nagyon el vagyok keseredve és főleg a munkám miatt is kellemetlen.Kérem segítsen

Dr. Tóth Gyöngyi válasza pikkelysömör témában

Tisztelt Kérdező!

A psoriasis körömtünetének a kezelése nagyon nehéz. Az Ön által alkalmazott készítményeken kívül még meg lehet próbálni a Daivobet nevezetű receptköteles krémet, melyet legalább 12 hétig kell folyamatosan használni. A biológiai terápia (injekciós kezelés) csak központokban adható kezelés, ami biztosan segítene, de hogy kaphatja-e az többi mindentől függ. Javaslom keressen fel kifejezetten psoriasis szakrendelést, amennyiben lehetséges.

Kérdés: 2013. január 16., 14:49 ;Megválaszolva: 2013. január 20., 15:31
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Pikkelysömör
Kedves Doktornő/Doktor Úr! Gyermekkorom óta kűzdök örökletes pikkelysömörrel. Az utóbbi években eléggé elhatalmasodott rajtam, leginkább a...
Piros foltok
Tisztelt Doktornő! Egy olyan problémával fordulok Önhöz, amire már évek óta nem sikerül megoldást találni. Piros foltok jöttek ki rajtam...
Mi a probléma a lábujjaim körmével?
Tisztelt InforMed! Nagyon régóta küszködök több mint 10 éve (30 vagyok jelenleg) a nagylábujjaim körmének megvastagodásától. Körömgomba vagy...
Vörös Foltok a Lábszáramon
Üzenet: Tisztelt Doktornő.! Három héttel ezelőtt jelent meg a jobb alsó lábszáramon egy fura vörös folt.. Ami késobb hámlani majd kissé...
Pikkelysömör vagy övsömör?
Tisztelt Doktor úr/nő! Három éve jöttek elő piros pöttyök az egész testemen amit eddig Diprosalic-al kezeltem kisebb nagyobb sikerrel, orvosi...