• Vörös Foltok a Lábszáramon

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Üzenet: Tisztelt Doktornő.! Három héttel ezelőtt jelent meg a jobb alsó lábszáramon egy fura vörös folt.. Ami késobb hámlani majd kissé viszketni kezdett.. Először úgy tűnt hogy el fog múlni.. Aztán egy hétre rá szaporodni kezdtek ezek a foltok.. Először csak kissebbek aztán nagyobbak lettek.. Az elmult hét elején elkezdtek felszaporodni és már mindkét lábszáramon megjelentek.. El akartam menni Bőrgyágyászhoz de sajnos a környékünkön szeptemberig mindenki szabadságon van.. A foltok között már 2cm atmérőjű is van igaz hogy eddig még csak egy.. de mellette számtalan kissebb nagyobb.. A fot formája szabálytalan, vörös, hámlik és időnként viszket is.. Azt nem tudom segít-e de az arcomon főleg az orrnyergemben gyakran van hámlásos korpaszerű képződmény.. amire előzőleg már bőrgyógyász írt nekem krémet és ha használom időlegesen el szokott múlni aztán ismét kijön.. És a hajam is korpásodik Nizoral sanpon szokott segíteni.. Készítettem pár felvételt a lábamról amit most elküldök.. Kérem hogy ajánjon valami gyógymódot.. krémet vagy ami szükséges.. Várom szives válaszát.. Tisztelettel.. Nagy József Email Címem: [email protected] ---------------------- Válasz: Dr. Bodnár Edina Sajnos képet nem kaptam a kérdéshez, de a leírás alapján leginkább viszerességhez kapcsolódó ekzema lehet. Szedjen antihisztamin tablettát (pl. Cetirizine/Xyzal/Aerius) és kenje lokálisan Travocort kenőccsel. ---------------- Tisztelt Doktornő..! Köszom szépen a válaszát.. Pótolni szeretném a képet.. a Travocort és Cetirizine/Xyzal duót használom de sajnos nem észlelek változást.. Továbbra is jelentkeznek apróbb foltok.. Várom szives észrevételeit, és válaszát.. Előre is köszönöm.. Tisztelettel.. Nagy József Email Címem: [email protected]

        Dr. Bodnár Edina válasza a Pikkelysömör témában

        A leírás és a képek alapján pikkelysömöre van (a fejbőr, arc és lábszár tünetei is beleillenek a pikkelysömörbe), ami hatékonyan tünetmentesíthető gyógyszerekkel és lokális kezeléssel (krémek, esetleg fénykezelés). A kezelés előtt kivizsgálás indokolt, ez alapján tud személyre szabott kezelést kapni.


        Kérdés: 2016. augusztus 21., 13:55; Megválaszolva: 2016. augusztus 24., 19:17

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt DoktorNő! 22 éves férfi vagyok. 9 hónapja kiütések az alábbi folyamat szerint jöttek ki a testemen: Minden nap délután 5-6-7 óra körül elkezd viszketni egy véletlenszerű ponton, odanézek és meglátom, hogy egy icipici...

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Modern daganatterápia
        Személyre szabott kezelési terv, mesterséges intelligencia segítségével.
        Tehet a hüvelygomba ellen
        A bórsav jótékony hatása hüvelygomba kezelésére már régóta ismert.
        Allergiás?
        A panaszok ellen védelmet nyújthat az egysejtűek titkos fegyvere.
        Új - Távkonzultáció