Pikkelysömör vagy övsömör?

Tisztelt Doktor úr/nő! Három éve jöttek elő piros pöttyök az egész testemen amit eddig Diprosalic-al kezeltem kisebb nagyobb sikerrel, orvosi javaslatra. Napokban fedeztek fel nálam egy közel 5x5-ös cisztát a bal petefészkemben, ami miatt még több piros pötty jött ki rajtam egyszerre. Interneten látott képek alapján inkább hasonlít övsömörre, mint pikkelysömörre. Ciszta miatt lehetséges, hogy jobban elburjánzon ez a bőrbetegség vagy a kettő nincs összefüggésben? Annak idején pikkelysömört diagnosztizáltak nálam, de semmilyen kezelésre nem reagál és már egyre rosszabb a helyzet, már allergiára is gondoltam, hogy esetleg az válthat ki ilyen panaszokat. (családban senkinek nem volt ezelőtt ilyen betegsége, nem dohányzom, nem iszom, nem kávézom és próbálok odafigyelni az étkezésemre, 172 cm és 60 kg vagyok) . Válaszukat előre is nagyon köszönöm!

Dr. Bodnár Edina válasza pikkelysömör témában

A kép alapján pikkelysömörnek látom a bőrtünetet. Fény - és gyógyszeres kezelés segíthet tünetmentessé tenni.

Kérdés: 2014. október 05., 21:23 ;Megválaszolva: 2014. október 23., 23:25
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Pikkelysömör
Kedves Doktornő/Doktor Úr! Gyermekkorom óta kűzdök örökletes pikkelysömörrel. Az utóbbi években eléggé elhatalmasodott rajtam, leginkább a...
Piros foltok
Tisztelt Doktornő! Egy olyan problémával fordulok Önhöz, amire már évek óta nem sikerül megoldást találni. Piros foltok jöttek ki rajtam...
Mi a probléma a lábujjaim körmével?
Tisztelt InforMed! Nagyon régóta küszködök több mint 10 éve (30 vagyok jelenleg) a nagylábujjaim körmének megvastagodásától. Körömgomba vagy...
Vörös Foltok a Lábszáramon
Üzenet: Tisztelt Doktornő.! Három héttel ezelőtt jelent meg a jobb alsó lábszáramon egy fura vörös folt.. Ami késobb hámlani majd kissé...
Pikkelysömör: nem javul
Üdvözlöm! 1 éve pikkelysömöröm van és két féle krémet próbáltam semmi változás most a lorinde a kenőcsöm használom.Nem javul csak hámlik a...