• Dr. Tóth Gyöngyi

    Bőrgyógyász-kozmetológus

    701

    kérdésre
    válaszolt

    Szakterülete:

    Bőrgyógyász-kozmetológus

    Bemutatkozás:


    Az orvosi egyetem elvégzése óta bőrgyógyászként dolgozom, mert a kezdetektől ez a szakterület érdekel a legjobban. A bőr a teljes test tükre és egyben legnagyobb szervünk. Egyetlen más orvosi szakterület művelője sincs a bőrgyógyászhoz hasonló kedvező helyzetben, hiszen ő a kóros tüneteket saját szemével láthatja, érzékszerveivel megtapasztalhatja és a gyógyulás során mindenki számára látható, látványos javulást érhet el.

    Az általános bőrgyógyászati kórképek mellett kozmetológiával is foglalkozom. Vallom, hogy a legmegfelelőbb hatás eléréséhez az esztétikai kezeléseket, kezeléssorozatokat minden egyes páciens esetében személyre szabottan, az igényeknek és a realitásnak megfelelően kell összeállítani, szükség esetén többféle kezelés kombinációjával. Ennek érdekében folyamatosan szépészeti továbbképzéseken veszek részt, ahol lehetőségem van megismerni és elsajátítani a legújabb technikai lehetőségeket, melyekkel teljes körű, komplex kezelést nyújthatok pácienseimnek.

    Tanulmányok, munkahelyek:

    - 1998-2004. Debreceni Orvostudományi Egyetem, Általános Orvosi Kar

    - 2004-2007. Semmelweis Kórház Miskolc, Bőrgyógyászati Osztály

    - 2007-2009. Állami Egészségügyi Központ Budapest, Bőrgyógyászati Osztály

    - 2009. Bőr- nemigyógyászat, kozmetológia szakvizsga, kiváló minősítéssel Orvosi lézergyógyászat képzés és oklevél, Ecto Derma Klinika

    - 2009-től a Rózsakert Medical Center, XI. kerületi Bőrgyógyászati Szakrendelő bőrgyógyász szakorvosa és a Center Kft. orvosi szaktanácsadója vagyok.

    Rendszeresen részt veszek hazai, külföldi kongresszusokon és esztétikai továbbképzéseken. Tagja vagyok a Magyar Dermatológiai Társaságnak és a Magyar Magánbőrgyógyászok Közhasznú Egyesületének.

    Budapesti magánrendelésem Zuglóban érhető el.

    Perla-Derm Bőrgyógyászati rendelő

    www.perladerm.hu

    Cím: 1144 Budapest Kőszeg utca 10. fszt. 1.

    Telefonszám:  +36-30-8658494

    Email cím: [email protected]

    Rendelési idő:  Kedd 10-18 óra között, szerda 12-20 óra között, páros hét péntek 12-20 óra között.

    Parkolás: az épület előtt lévő parkolóhelyeken és a környező utcákban is ingyenes.

    Tömegközlekedés: M2 (piros vonal) Örs vezér tere végállomástól 5 perc séta.

   • legutóbbi válaszai
    Tisztelt Kérdező! Sajnos dermatoscopos vizsgálat nélkül nem tudok semmi biztosat mondani, ezért azt javaslom keressen fel bőrgyógyász szakorvost, amennyiben lehetséges minél hamarabb, mert ha bármilyen rosszindulatúság felmerül az elváltozással kapcsolatban a lehető leghamarabbi sebészi eltávolítás nyújt csak megoldást.
    Tisztelt Kérdező! Több hónap is szükséges, mire visszatér a normális mennyiségű hajvesztés, ezért minimum 3 hónapig szoktuk javasolni hajerősítő vitamin komplex szedését, de ne aggódjon napi 30 szál elvesztése még teljesen normális mennyiségű.
    Tisztelt Kérdező! Amennyiben ú.n. napgomba (pityriasis versicolor) okozza a tüneteket, szájon át szedhető gombaellenes (antimycoticum)tabletta szedése lenne a leghatásosabb, mely receptköteles, tehát bőrgyógyászati szakvizsgálathoz kötött. Mellette használjon külsőleg is gombaellenes krémeket, Nizoral sampont és kerülje az izzadást, napot, műszálas ruhák viselését.
    Tisztelt Kérdező! Nagy valószínűséggel el fognak tűnni, egyenlőre ne kezelje szteroid kenőccsel, mert maga a bőrtünete(psoriasis) és a kenőcs is okozhat hypopigmentált foltokat. Amennyiben nem javul vagy terjed keressen fel bőrgyógyász szakorvost.
    Tisztelt Kérdező! Valószínűleg dyshidrosis, dyhidrosiform ekcéma nevezetű betegség, de javaslom diagnózis felállítása és kezelés céljából keressen fel bőrgyógyászati szakrendelést, mert látatlanban sajnos nem tudok segítséget nyújtani és receptköteles készítmény szükséges a kezeléséhez.
    Tisztelt Kérdező! Nem javaslom a felsorolt házi praktikákat, inkább csak a Condyline ecsetelővel kezelje tovább a tüneteket és folyékony nitrogénes fagyasztás segíthet még a panaszok kezelésében, de ez is csak bőrgyógyászati rendelésen érhető el. Amennyiben van rá lehetősége magánrendelésen tudja még eltávolíttatni az elváltozások.
    Tisztelt Kérdező! Valószínűleg apró szőrtüszőgyulladások, igaz a kép elég sötét és távoli. Nem írt arról, hogy milyen kezelést kapott ezidáig, de antibiotikumos ecsetelő vagy tabletta szedését javasolnám, ami viszont bőrgyógyász szakvizsgálathoz kötött.
    Tisztelt Kérdező! Nem fertőző, nem családon belül adják át, hanem valószínűleg örökölte az apjától a hajlamot erre a betegségre és ezért jelentkezik Önnél is visszatérően.Nizoral sampon használatával megelőzhető, hogy tünetei ismételten kialakuljanak, mivel ez a napgomba a hajas fejbőrről kerül a vállra, hátra és ott meleg, izzadás hatására elszaporodik főleg a tavaszi, nyári időszakban ezért hajlamos kiújulásra ebben az időszakban.
    Tisztelt Kérdező! Sajnos látatlanban nem tudok segíteni, hogy mi okozhatja tüneteit. A leírtak sem eléggé szokványosak, hogy maguktól elmúlnak a jelentkező barna színű bőrtünetek. Javaslom hogy keressen fel bőrgyógyász szakorvost, amikor tünetei jól láthatóak.
    Tisztelt Kérdező! Valószínűleg megsérülhetett, ha nem magától sebesedett ki, nem jelent gondot, de javaslom ha már meggyógyult és nem sebes, keressen fel bőrgyógyász szakorvost(mert én látatlanban nem tudok pontos diagnózist mondni), aki leellenőrzi, hogy van-e valamilyen teendő, esetleg sebészi eltávolítását javasolja megelőzésképpen, hogy a továbbiakban ne sérüljön.
    Tisztelt Kérdező! Sajnos abban nem tudok segíteni, hogy milyen munkahelyet keressen, de ha továbbra is érintkezik a kiváltó anyaggal, ami természetesen számos anyag lehet pl. vegyszer, tisztítószer, tünetei mindig ki fognak újulni. Próbálja megfigyelni mi okozhatja a tüneteket és az alapján válasszon munkahelyet vagy jelenlegi munkahelyén kerülje el az érintkezést az irritáló anyagokkal pl. viseljen kesztyűt, hosszú ujjú felsőt.
    Tisztelt Kérdező! Nem javaslom vákum masszázs végzését azokon a területeken, ahol hajszálerek vannak, igaz függ a masszázs erősségétől is, de a has területén nyugodtan kezeltetheti magát.
    Tisztelt Kérdező! Lehet vírusos eredetű szemölcs (verruca vulgaris) vagy bőrkeményedés, tyúkszem (clavus), ennek eldöntése érdekében keressen fel bőrgyógyász szakorvost, aki így a kezelésben is segíthet a diagnózistól függően.
    Tisztelt Kérdező! Allergia nem erősítheti a psoriasist, de ahol irritációnak van kitéve ott a tünetek könnyebben kialakulhatnak. Sajnos a körömtüneteket a legnehezebb kezelni, bőrgyógyász szakorvosával konzultáljon, mert Daivobet nevezetű kenőcs hosszabb távú használata segíthet a körömtünetek kezelésében.
    Tisztelt Kérdező! Javaslom keressen fel bőrgyógyász szakorvost, aki a tüneteinek megfelelően tud helyi kezelést javasolni, melyek általában receptköteles készítmények. Gyógynövények tekintetében nem tudok tanácsot adni.
   • Hirdetések
   • Kiemelt témák
   • Hirdetés