Szalicil szemölcsre

Tisztelt Doktor Úr / Doktornő! Több éve szenvedek szemölcsöktől, amik a talpamon, illetve a lábujjaim között vannak. Kipróbáltam több ecsetelőt is, most épp a szaliciles, zsíros tapasszal próbálom eltüntetni őket. Több hete csinálom ezzel is, a szemölcs körül az ép bőröm már lehámlott, akár többször is, pedig nagyon oda figyelek, hogy csak a szemölcsre rakjak belőle. Minden este rakok a szemölcsökre, majd reggel leveszem.Nem tudom, hogy hatásos-e, mivel nem tudom, hogy minek kéne történnie. Amikor lejön egy ép bőr réteg, akkor a szemölcs tetejéről is lejön a felső réteg. Ez már jót jelent? Viszont sajnos most elértem oda, hogy marja a friss bőrömet ez a massza. Alkalmazhatom tovább ezt a módszert? Kell valamit tennem a szemölccsel vagy majd csak úgy eltűnik egyik napról a másikra a szalicilnek köszönhetően? Le kell vágnom belőle, róla? A legnagyobb problémám, hogy nem tudom, hogy hatásos-e. Azt látom, hogy hámlasztja, fehéríti, szárítja, marja. Esetleg tud valami más módszert ajánlani? Köszönettel, Gulyás Dorka

Dr. Csuth Ágnes válasza vírusos szemölcs témában

Kedves Dorka!

A szalicilsavas szemölcseltávolításnál mindig védjük a szemölcs környéki ép bőrt középen lyukas Leukoplast ragasztóval. Egyelőre ne használjon semmit, ha a környéki terület meggyógyult, akkor keressen fel bőrgyógyászt, később szóba jön szaliciles és fagyasztásos kezelés is. Azt nem tudom látatlanban megmondani, hogy a szaliciles kezelés hatékony volt-e, a töménység sem ismert.

Kérdés: 2012. június 04., 11:15 ;Megválaszolva: 2012. június 05., 09:24
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Diagnózisok: vírusos szemölcsök...
Tisztelt Doktor Nő, Doktor Úr! Tegnap voltam bőrgyógyásznál 4 db általam felfedezett szemölccsel (1 db talpon, ujjak tövében, 3 kéz újjakon) ....
Bőrsérülések ujjakon
Fejbőrön barna foltok
Hónalj nyirokcsomó duzzanat
Mohs műtét