• Visszatérő szemölcs

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor úr / nő! A következő problémával fordulok Önhöz: Van egy 8 éves fiam akinek a tenyér felső részén és a sarkán állandóan sok szemölcs alakul ki. (3-4 hónapja kezdődött) Most 2 hónapon belül a bőrgyógyászaton eltávolították őket már kétszer, de újra elkezdett visszanőni. Az lenne a kérdésem, hogy nincs e valamilyen megoldás arra, hogy véglegesen elmúljon? Válaszát előre is köszönve.

        Dr. Csuth Ágnes válasza a vírusos szemölcs témában

        Kedves Kérdező! A kialakult szemölcsöket érdemes mechanikusan eltávolítani pl.Volkmann kanállal vagy lefagyasztani, ez a legradikálisabb megoldás, az ecsetelés kevésbé hatékony szokott lenni. Tehát menjenek el bőrsebészetre vagy bőrgyógyászatra. Ispornosine szirup szedése segíthet az immunrendszer erősítésében, hogy megelőzzék az újabb szemölcsök kialakulását.


        Kérdés: 2012. január 17., 13:53; Megválaszolva: 2012. január 18., 10:02

      • Kérdések és válaszok a témakörben: