Diagnózisok: vírusos szemölcsök, bőrszárasság

Tisztelt Doktor Nő, Doktor Úr! Tegnap voltam bőrgyógyásznál 4 db általam felfedezett szemölccsel (1 db talpon, ujjak tövében, 3 kéz újjakon) . Apró körök, középen luk szerű bemélyedéssel. Elszomorodtam, mert a doktornő 30 db fagyasztott le pillanatok alatt a kezeimről, és elmondta a teendőket, és azt is, hogy fertőző vagyok. Ma 10%-os hígítással Betadinoztam a kiszúrt hólyagokat, ám úgy látom maradtak még szemölcsök fagyasztás nélkül. Kiváltottam a Verrumal ecsetelőt is és olvastam a HPV-ről és a szemölcsökről az orvosi véleményeket. Pontosan nem sikerült kiderítenem a saját kérdéseimre a választ. 1. kérdésem: indokolt-e, hogy (most kezelt szemölcseim gyógyulása után bőrgyógyásszal nézessem át magam, hol kezeljek a Verrumallal, hol van még szemölcs, ill kérhetem-e, hogy első kezelésként az orvos "jelölje" meg őket, hogy mindtől megszabadulhassak? (Már lehet, hogy azt is annak látom, ami nem szemölcs) 2. Mikor mehetek uszodába? hiszen nyáron szinte hetente, télen havonta szoktam menni. Ha uszodahasználat előtt és után Betadinozok 10%os hígítással (kezem, talpam) akkor hamarabb mehetek? A strand jelenti számomra a kikapcsolódást, ráadásul gerincferdülésem és visszereim is vannak, uszoda mellett lakok. Bérletet 2 hete vettem (szerencsére nincs időkorlátja) . 3. Kilincs, billentyűzet, toll, könyv, p- fertőzhetek és fertőződhetek általuk is? Milyen gyakran, mivel takarítsak és mossak kezet? Epilógus: Elkezdtem valódibb részvétet érezni leprás emberek iránt. Emellett eszembe jutott, hogy 22 éve, egy kiváló bőrgyógyász alapos allergia teszteket végzett nálam. Sajnos az derült ki, hogy szinte minden hétköznapi tárgy anyagára allergiás vagyok. A lehetetlen helyzettel szembesülve hirtelen meggyógyultam hála Istennek. A mostani HPV helyzet is megoldhatatlannak látszik számomra emberileg, ám szeretném felelősen megtenni amit lehet, de nem "túllihegve" a dolgot. 2 éve napi 100 mg C vitamint eszek egészséges táplálkozás mellett. Köszönöm a segítséget! Üdvözlettel

Dr. Stehlich Gábor válasza vírusos szemölcs témában

Tisztelt Kérdező!

Menjen nyugodtan vissza ahhoz a bőrgyógyászhoz, aki fagyasztotta a szemölcsöket és ő kijelöli, melyeket kell ecsetelni. Amíg ezek teljesen nem gyógyulnak meg, ne menjen uszodába.

Tisztelettel: Stehlich Gábor

Dr. Stehlich Gábor
Dr. Stehlich Gábor Bőrgyógyász, kozmetológus, allergológus
Kérdés: 2013. augusztus 10., 14:56 ;Megválaszolva: 2013. augusztus 12., 08:56
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Szalicil szemölcsre
Tisztelt Doktor Úr / Doktornő! Több éve szenvedek szemölcsöktől, amik a talpamon, illetve a lábujjaim között vannak. Kipróbáltam több...
Bőrsérülések ujjakon
Fejbőrön barna foltok
Hónalj nyirokcsomó duzzanat
Mohs műtét