• Verejtékezés téma

    WEBBeteg - B. M., szakfordító, Lektorálta: Dr. Csuth Ágnes, családorvos
    Az éjszakai izzadás a fokozott izzadás (hyperhidrosis) egyik formája. Egy amerikai felmérés eredménye alapján a több mint 2000 megkérdezett 41 százaléka szenved fokozott éjszakai izzadástól.
    WEBBeteg - Dr. Debreczeni Anikó
    A verejtékmirigyek igen-igen nagy számban vannak jelen az emberi bőrben (négyzetcentiméterenként közel 1000). Legnagyobb számban a hónaljban, a tenyéren és talpon, valamint lágyéktájon és a fejbőrben találhatók.
    Oxygen Medical - Dr. Boros-Gyevi Márta, esztétikai bőrgyógyász
    A verejtékezés fontos élettani mechanizmus, hiszen a párolgása hőt von el, vagyis a test az izzadással hűti magát. A túlzott verejtékezés azonban igen kellemetlen lehet, sőt, egyes betegségek is okozhatnak ilyen tünetet. Dr. Boros-Gyevi Márta, esztétikai bőrgyógyász az okokról és a megoldási lehetőségekről beszélt.
    HS Online
    Mintegy 6-8000-féle ritka betegség létezik a világon. Mivel kevesebb embert érint, szűkebb forrás jut a kutatás-fejlesztésre és a gyógyításra is, az érintetteknek pedig így hosszú út és sok testi-lelki szenvedés vezet a helyes diagnózisig. Június 6-12. között egy viszonylagos ritka betegségben, a krónikus verejtékmirigy-gyulladásban szenvedők küzdelmeire hívják fel a figyelmet világszerte a hidradenitisz szuppurativa világhetén. A korai diagnózis kulcsfontosságú lehet, érdemes időben bőrgyógyász segítségét kérni!
    WEBBeteg - B. M., szakfordító, Lektorálta Dr. Csuth Ágnes, családorvos
    Az izzadás egy teljesen természetes folyamat, a verejték mennyisége az egyes embereknél változó. Ám hiperhidrózis esetén másról van szó.
    WEBBeteg
    Egy ideje tapasztalom, hogy edzés, vagy fizikai munka alatt fokozottan verejtékezem. Nyugalmi állapotban nincs panaszom. Mire utalhat a fokozott izzadás? - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.
    Orvos valaszol - Dr. Bodnár Edina
    Már jó pár éve túlzott verejtékezési probléma nehezíti a hétköznapjaimat. Orvosnál még nem voltam vele. A probléma a szinte folytonos tenyér izzadás, és az arcom, mellkasom, és hátam, hónaljam is kimondottan verejtékezik olyan...
    Orvos valaszol - Dr. Szanyi Andrea
    kedves doktor Úr/Nő! lehet e túlzott gyomorsav eredménye amit főleg gyümölcsök okoznak a test jéghideggé válása kéz-láb és fej kivételével és két három órán át hideg verejték kínozza az embert.mi okozhatja még ezt?...
    Orvos valaszol - Dr. Törő Bálint
    Tiszteletem! Évek óta vannak klimaxos panaszaim., kb 1o éve. 6-7 évig kaptam hormonpótlást, utoljára Pausogestet. Május óta nem alkalmazok hormonpótlást.Nagyon gyakran izzadok, hideg verejtékezésem van gyakorlatilag az egész testemre...
    Orvos valaszol - Dr. Bodnár Edina
    Tisztelt Doktornő! 10 éves koromban jelentkezett először a tenyéren és a talpon lokalizálódó fokozott verejtékezés. Kezdetben ez még általam, és a különféle módszerek segítségével még viselhető volt (orvos által felírt...