Vegyi anyag téma

Daganatot és hormonális zavart okozhatnak a ruháink?

WEBBeteg - Tóth András, újságíró - 2015-09-12 16:17
Kiderült, hogy a közismert ruházati márkák gyártása során használt veszélyes vegyszer-csoport, a nonil-fenol-etoxilátok a hagyományos körülmények között kimosódnak a ruhából, lebomlásuk során pedig a vízbe és a táplálékláncba kerülve rongálják a hormonháztartást – bizonyítja a Greenpeace tanulmánya. Veszély leselkedik ránk?

Miért veszélyesek a ftalátok?

WEBBeteg - Bak Marianna, biológus szakfordító - 2014-03-23 11:07
A ftalátok többnyire táplálkozás útján jutnak a szervezetünkbe, így a DEHP is, amely számos műanyagban és azokból készült termékben megtalálható.

Mérgező anyagok hatásai a hormonrendszerre

Orvostkeresek Egészségmagazin - 2011-05-15 17:12
Teflon edények, műanyag palackok és mosószerek. A mindennapi életben használatuk természetes, az egészségünkre gyakorolt hatásaik pedig csak évek múlva jelentkeznek. Utána jártunk, vajon tényleg veszélytelenek-e a környezetünkben található vegyi anyagok.

Káros vegyszerek a mindennapi termékekben?

Független Hírügynökség - 2009-05-20 09:35
Cumisüveg, gyerekruha, körömlakk - a Greenpeace és a Levegő Munkacsoport szerint ezekben a termékekben is lehetnek egészségre káros anyagok - hangzott el a civil szervezetek keddi sajtótájékoztatóján.

Darázs irtó

Orvos valaszol - Dr. Árki Ildikó - 2019-07-24 10:20
Tegnap kint a szabadban a wape darázs irtóval írtottam a darazsat egy háromnegyed Flakont ráfújtam. Aztán később este éreztem hogy kaparja a torkom es mintha a légutamban is éreztem volna. kicsi hányingert is éreztem még. lehet-e ettől valami komolya