Vakcina téma

Melyik vakcina a „legjobb”? Ezt tudjuk most

WEBBeteg.hu - Sztankó Péter főszerkesztő, konzulens: Dr. Szabó Zsuzsanna

Ahogy egyre fogy a még nem oltottak száma Magyarországon, ugyanakkor egyre több vakcina érkezik az országba, sokak számára teszi fel a kérdést háziorvosa, hogy melyik oltóanyagot szeretné kapni. Mégis, mi alapján döntsük el a kérdést?

Védőoltás felkészítő - Gyakori kérdések a COVID-19 elleni oltásról

WEBBeteg

Válaszok a COVID-19 elleni védőoltások kapcsán leggyakrabban felmerülő gyakori kérdésekre. Összefoglaló a vakcina beadásához kapcsolódó legfontosabb tudnivalókról, tömören.

Megnyílt az online időpontfoglaló

koronavirus.gov.hu

Mostantól minden érvényes regisztrációval rendelkező tud interneten oltási időpontot foglalni.

Soha ekkora vakcinaszállítmány nem érkezett még Magyarországra

MTI

Hatszázezer adag Sinopharm-oltóanyag érkezett szombaton Magyarországra, ami minden korábbinál nagyobb vakcinaszállítmány a "szélrózsa minden irányát beleszámítva" - mondta a külgazdasági és külügyminiszter szombaton, a Facebookon közzétett videóbejegyzésében.

Magyarországra érkezett vakcinák típusa és mennyisége

koronavirus.gov.hu

A járvány harmadik hullámának meredeken felszálló ágában vagyunk, egyre nő a betegek száma, ezért az oltási stratégia is változott.

Országos tisztifőorvos: most van itt az ideje az oltakozásnak

MTI

A kiegyensúlyozott magyar járványügyi adatok ellenére sem szabad hátradőlni, most van itt az ideje az oltakozásnak - hangsúlyozta az országos tisztifőorvos vasárnap a közmédiának nyilatkozva.

Víruskutató: hasonló hatásfokúak a vakcinák

MTI

A koronavírus elleni vakcinák hasonló hatásfokúak - mondta Rusvai Miklós víruskutató vasárnap az M1 aktuális csatornán.

Koronavírus - Szlávik: hatékonyság szerint nem lehet rangsorolni a vakcinákat

MTI

Nem lehet hatékonyság szerint rangsorolni a Magyarországon elérhető koronavírus elleni védőoltásokat, valamennyinek rendkívül kevés a mellékhatása, alig-alig okoz helyi reakciókat, és mindegyik képes megakadályozni a súlyos megbetegedést - mondta a Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa szombaton, az M1 aktuális csatornának nyilatkozva.

Megérkezett az AstraZeneca első vakcinaszállítmánya Magyarországra

AstraZeneca

Az első szállítmánnyal 40 800, március végéig összesen több százezer AstraZenecavakcina érkezik hazánkba.

Oltatni vagy sem? A leggyakoribb tévhitek

Pécsi Tudományegyetem

A vakcina megjelenése óriási siker: a koronavírussal vívott küzdelem egyik sarokköve. Mégis sokan szkeptikusak az oltással kapcsolatban. Dr. Botz Lajos professzort, a PTE Klinikai Központi Gyógyszertárának és Gyógyszerészeti Intézetének vezetőjét, a PTE Gyógyszerésztudományi Kar dékánját és dr. Czinner Valériát, a PTE Gyógyszerészeti Intézet és Klinikai Központi Gyógyszertár szakgyógyszerészét kérdezte a Pécsi Tudományegyetem mindenről, ami csak az oltással összefügg. A kérdések a Facebook különböző platformjairól származnak.