Vakcina téma

Megedzi-e az immunrendszerünket, ha átesünk bizonyos fertőzéseken?

WEBBeteg - Dr. Pék Tamás, infektológus szakorvos

Ami nem öl meg, az megerősít - mondta Nietzsche, s bár van némi tudományos alapja, a betegségek legyőzését csak a természetre bízni végzetes hiba lehet, ezért fejlesztették ki a védőoltásokat.

Fontos lenne, hogy minél többen beoltassák magukat

MTI

Fontos lenne, hogy minél többen beoltassák magukat most, amikor még "béke" van, és nem gyorsult be a koronavírus-járvány negyedik hulláma - mondta Rusvai Miklós virológus az M1 aktuális csatorna vasárnap reggeli műsorában.

Indul a COVID-19 elleni 3. oltás Magyarországon

MTI

Magyarország - Európában elsőként - lehetővé teszi a harmadik oltás beadatását ingyen, önkéntes alapon - mondta a Miniszterelnökség közigazgatásért felelős államtitkára, az országos oltási munkacsoport vezetője a közmédiának vasárnap Balatonmáriafürdőn.

Melyik vakcina a „legjobb”? Ezt tudjuk most

WEBBeteg.hu - Sztankó Péter főszerkesztő, konzulens: Dr. Szabó Zsuzsanna

Ahogy egyre fogy a még nem oltottak száma Magyarországon, ugyanakkor egyre több vakcina érkezik az országba, sokak számára teszi fel a kérdést háziorvosa, hogy melyik oltóanyagot szeretné kapni. Mégis, mi alapján döntsük el a kérdést?

Védőoltás felkészítő - Gyakori kérdések a COVID-19 elleni oltásról

WEBBeteg

Válaszok a COVID-19 elleni védőoltások kapcsán leggyakrabban felmerülő gyakori kérdésekre. Összefoglaló a vakcina beadásához kapcsolódó legfontosabb tudnivalókról, tömören.

Megnyílt az online időpontfoglaló

koronavirus.gov.hu

Mostantól minden érvényes regisztrációval rendelkező tud interneten oltási időpontot foglalni.

Soha ekkora vakcinaszállítmány nem érkezett még Magyarországra

MTI

Hatszázezer adag Sinopharm-oltóanyag érkezett szombaton Magyarországra, ami minden korábbinál nagyobb vakcinaszállítmány a "szélrózsa minden irányát beleszámítva" - mondta a külgazdasági és külügyminiszter szombaton, a Facebookon közzétett videóbejegyzésében.

Országos tisztifőorvos: most van itt az ideje az oltakozásnak

MTI

A kiegyensúlyozott magyar járványügyi adatok ellenére sem szabad hátradőlni, most van itt az ideje az oltakozásnak - hangsúlyozta az országos tisztifőorvos vasárnap a közmédiának nyilatkozva.

Víruskutató: hasonló hatásfokúak a vakcinák

MTI

A koronavírus elleni vakcinák hasonló hatásfokúak - mondta Rusvai Miklós víruskutató vasárnap az M1 aktuális csatornán.

Koronavírus - Szlávik: hatékonyság szerint nem lehet rangsorolni a vakcinákat

MTI

Nem lehet hatékonyság szerint rangsorolni a Magyarországon elérhető koronavírus elleni védőoltásokat, valamennyinek rendkívül kevés a mellékhatása, alig-alig okoz helyi reakciókat, és mindegyik képes megakadályozni a súlyos megbetegedést - mondta a Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa szombaton, az M1 aktuális csatornának nyilatkozva.