Vakcina téma

Országos tisztifőorvos: most van itt az ideje az oltakozásnak

MTI

A kiegyensúlyozott magyar járványügyi adatok ellenére sem szabad hátradőlni, most van itt az ideje az oltakozásnak - hangsúlyozta az országos tisztifőorvos vasárnap a közmédiának nyilatkozva.

Víruskutató: hasonló hatásfokúak a vakcinák

MTI

A koronavírus elleni vakcinák hasonló hatásfokúak - mondta Rusvai Miklós víruskutató vasárnap az M1 aktuális csatornán.

Koronavírus - Szlávik: hatékonyság szerint nem lehet rangsorolni a vakcinákat

MTI

Nem lehet hatékonyság szerint rangsorolni a Magyarországon elérhető koronavírus elleni védőoltásokat, valamennyinek rendkívül kevés a mellékhatása, alig-alig okoz helyi reakciókat, és mindegyik képes megakadályozni a súlyos megbetegedést - mondta a Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa szombaton, az M1 aktuális csatornának nyilatkozva.

Megérkezett az AstraZeneca első vakcinaszállítmánya Magyarországra

AstraZeneca

Az első szállítmánnyal 40 800, március végéig összesen több százezer AstraZenecavakcina érkezik hazánkba.

Oltatni vagy sem? A leggyakoribb tévhitek

Pécsi Tudományegyetem

A vakcina megjelenése óriási siker: a koronavírussal vívott küzdelem egyik sarokköve. Mégis sokan szkeptikusak az oltással kapcsolatban. Dr. Botz Lajos professzort, a PTE Klinikai Központi Gyógyszertárának és Gyógyszerészeti Intézetének vezetőjét, a PTE Gyógyszerésztudományi Kar dékánját és dr. Czinner Valériát, a PTE Gyógyszerészeti Intézet és Klinikai Központi Gyógyszertár szakgyógyszerészét kérdezte a Pécsi Tudományegyetem mindenről, ami csak az oltással összefügg. A kérdések a Facebook különböző platformjairól származnak.

Jó hírt közölt Müller Cecília a magyar koronavírus-vakcináról

MTI/portfolio.hu

Müller Cecília jó hírként, tudományos áttörésként értékelte, hogy a Nemzeti Népegészségügyi Központ veszélyes kórokozókkal foglalkozó Nemzeti Biztonsági Laboratóriumában sikerült tenyészteni a brit mutáns vírust.

Müller Cecília: egyelőre nincs közösségi terjedése a mutáns vírusnak Magyarországon

portfolio.hu

Az operatív törzs tájékoztatóján elhangzott, hogy egyelőre a mutáns vírus közösségi terjedése nagy számban nem fellelhető Magyarországon, legalábbis ezt mutatják a napi új megbetegedéses számok - tájékoztatott a portfolio.hu.

Egy váratlan bejelentés: elkészült az első 100 százalékos hatékonyságú vakcina a világon

portfolio.hu

Százszázalékos a második orosz vakcina, a novoszibirszki Vektor virológiai és biotechnológiai kutatóközpont által kifejlesztett EpiVacCorona immunológiai hatékonysága az új koronavírusos fertőzéssel szemben a klinikai tesztek alapján - közölte kedden az orosz fogyasztóvédelmi felügyelet, a Roszpotrebnadzor, adta hírül a portfolio.hu.

György István: ha elérhető a világban biztonságos és hatásos vakcina, azt meg kell vennie Magyarországnak

portfolio.hu

Ahogy haladunk előre az oltási sorban, az oltópontok száma is növekedni fog - hangzott el az operatív törzs mai sajtótájékoztatóján, tájékoztatott a portfolio.hu.

Müller Cecília: hamarosan elfogy az eddig Magyarországra érkezett védőoltás

portfolio.hu

Fontos, hogy az uniós forrásokon kívül más területeket is megtaláljunk, és kizárólag a biztonságos és hatásos vakcinákkal oltsunk Magyarországon - hangzott el a hétfői sajtótájékoztatón, tájékoztatott a portfolio.hu.