• Tévhitek az oltóanyagok összetevőiről

    Szerző: WEBBeteg

    Abortált magzat, higany, formaldehid, alumínium. Az oltásellenesek szerint ezek mind (egyszerre vagy külön-külön) megtalálhatók a vakcinák összetevői között, melyek önmagukban is mérgezőek. Nézzük is akkor.

    Formaldehid

    Miben van még formaldehid?

    A tejben kilogrammonként 0,3-3,3 mg formaldehid van, az almában 1,7-22,3 mg, a körtében 6,0-38,7 mg, a sárgarépában 0,3-10 mg, a hagymában 13,3-26,3 mg és lehetne sorolni. Egyszerűbben megfogalmazva: egyetlen szem almában annyi formaldehid van, mint 10 DTaP-IPV-Hib védőoltásban¹.

    Bizonyos vakcináknál, például a DTaP-IPV-Hib-nél az előállítás egyik fázisa, hogy formaldehiddel inaktiválják a polio vírust, illetve alakítják át a diftéria és tetanusz veszélyes toxinjait ártalmatlan toxoidokká.

    Tudatosan senki nem rak semmilyen céllal formaldehidet az oltásba, ugyanakkor nem lehet teljesen kizárni, hogy valamennyi marad benne. Pontosan nem lehet megmondani, mennyi, mert az analitikai kimutathatóság határán van – az említett DTaP-IPV-Hib vakcinánál annyi mondható biztos, hogy nem több mint 0,1 mg.¹

    Alumínium

    Alumínium egyes – nem élő ágenst tartalmazó – védőoltásokban van, mégpedig úgynevezett immunológiai adjuvánsként, mely olyan anyag, ami azért kerül a vakcinába, hogy az immunválasz létrejöttét elősegítse így téve hatásosabbá az oltást.

    Hirdetés

    Az emberi alkalmazásra szánt vakcinák legszélesebb körben alkalmazott és kötelező gyermekkori oltásainak egyetlen használt immunológiai adjuvánsát az alumínium egyes vízoldhatatlan szervetlen sói, legfőképp az alumínium-foszfát és az alumínium-hidroxid jelentik².

    Az alumíniumsók védőoltásokban történő alkalmazása csaknem 90 éves múltra nyúlik vissza, használatuk kapcsán komolyabb mellékhatások csak lokális reakciók formájában léptek fel. Az allergiás reakció sajnos soha nem zárható ki (bármit is viszünk be a szervezetbe, bármekkora mennyiségben), de a valószínűsége igen csekély, így ezt a kockázatot bőven meghaladja a védőoltások előnye³.

    Egy csecsemő életének első 60 napjában semmilyen alumínium-terhelésnek nincs kitéve a védőoltások következtében hazánkban; ezt követően pedig az oltásokból adódó alumínium-terhelés eleinte a természetes terheléssel összemérhető, az első életév után pedig egyenesen elhanyagolható mellette⁴.

    Abortált emberi magzatok szövetei

    Egyes oltásellenes oldalak azt állítják, hogy egyes oltóanyagokban (pl. az MMR-ben) abortált emberi magzatok szövetei találhatóak. „Humán diploid sejteken előállított” olvasható a tájékoztatóban, nem az összetevők között, hanem az egyik összetevő lábjegyzetében szerepel.

    Vírus szaporításához valamilyen élő médium kell, a vírusok önmagukban ugyanis nem szaporodóképesek. Ezek szaporításához emberi eredetű ”sejtvonalakat” használnak. Nem részei emberi szervezetnek, soha nem is voltak azok: ezek szekunder sejtvonalak, amiket mesterségesen tartanak fent és egy laborban hozzák létre őket. Ezen szövetek nem emberi magzatból származnak, hanem egy laboratóriumból. Az MRC-5-ös sejtvonalat a ’60-as években egy abortumból nyert szövetből nyerték egyetlen alkalommal, a továbbiakban korlátlan számban gyártható megfelelő sejtvonal belőle⁵.

    "Higanytartalmú" (tiomerzál-tartalmú) védőoltások

    Nincs már semmiben

    1999-től kezdődően - Magyarországon is – teljesen kivonták a tiomerzált a kötelező gyermekkori védőoltásokból.

    Miután az MMR-oltás és az autizmus közötti összefüggést taglaló tanulmányt megcáfolták, a tiomerzál nevű tartósítószer nevű összetevő lett az új ellenség. Szögezzük le az elején: az MMR-ben nincs és nem is volt tiomerzál, arról nem is beszélve, hogy nincs egyetlen oltás sem, ami elemi higanyt tartalmazna, soha nem is volt ilyen.

    A tiomerzál baktérium- és gombaölő szer, mely úgy képes befertőződéstől mentesen tartani gyógyszerkészítményeket, hogy közben magát a hatóanyagot nem károsítja. Elsősorban szemcseppek és orrspay-ek tartósítására használták; a védőoltások esetében a ’30-as évek óta. Ez egy olyan molekula, aminek csak az egyik atomja a higany. Ettől nem lesz higany, mint ahogy a cukor sem szén, pedig abban is van szén – atomi szinten.

    Tanulmányok, melyek nem mutattak összefüggést a tiomerzál-alkalmazás és az autizmus között:

    • Hviid és társai minden 1990 és 1996 között született dán gyereket, összesen 467 ezer alanyt követtek nyomon ⁶;
    • Heron és társai több mint 14 ezer, 1991-92-ben született angliai gyermeket követtek nyomon⁷;
    • Price és társai eset-kontroll vizsgálatukban elemezték a tiomerzál-expozíció és az autizmus összefüggését 256 autista bevonásával⁸.

    Hogy ezt a kérdést is végleg lezárjuk: 1999-től kezdődően - Magyarországon is – teljesen kivonták a tiomerzált a kötelező gyermekkori védőoltásokból.

    Hivatkozások

    [1] Clary-Sullivan: Clinical Environmental and Toxic Exposures, 1007. o.

    [2] Hunter RL.: Overview of vaccine adjuvants: present and future. Vaccine. 2002 May 31;20 Suppl 3:S7-12.

    [3] Glenny AT, Pope CG, Waddington H, Wallace U. Immunological notes. XVII–XXIV. The Journal of Pathology and Bacteriology.1926 29(1):31-40.

    [4] Ferenci T., "Veszélyes" "összetevők" az oltásokban III: Alumínium

    [5] Ferenci T., "Veszélyes" "összetevők" az oltásokban II: Abortált emberi magzatok szövetei

    [6] Hviid A, Stellfeld M, Wohlfahrt J, Melbye M. Association between thimerosal-containing vaccine and autism. JAMA. 2003 Oct 1;290(13):1763-6.

    [7] Heron J, Golding J; ALSPAC Study Team. Thimerosal exposure in infants and developmental disorders: a prospective cohort study in the United kingdom does not support a causal association. Pediatrics. 2004 Sep;114(3):577-83.

    A téma cikkei

     

    Módosítva: 2015.05.27 21:41, Megjelenés: 2015.05.27 21:41
   • Cikkajánló

    Koronavírus

    Koronavírus

    WEBBeteg.hu

    Az Alkaloida szerint már gyártásra kész a hidroxi-klorokin-szulfátos gyógyszer.

    Anyatejes táplálás

    Anyatejes táplálás

    Dr. Lesznyák Judit

    A babák számára legideálisabb tápanyag-összetétellel az édesanyák teje szolgál.

    A jó házasságok a megbecsülésből és a szeretetből táplálkoznak

    Az elmúlt egy évtizedben jelentősen csökkent a házasodási kedv hazánkban, s minden harmadik frigy válással végződik ma is. A fiatalok és az új párt találók is inkább a különélést vagy a hivatalos szentesítés nélküli együttélést választják. Úgy tűnik, félnek elköteleződni a nők és a férfiak is, viszont a társtalanság elviselése is veszélyeket rejthet a kiegyensúlyozott, egészséges testi-lelki élet fenntartásában.

    Postprandiális hipotenzió - A vérnyomás csökkenése étkezés után

    Azt az állapotot, amikor étkezés után csökken a vérnyomás, postprandiális hipotenziónak nevezik. A postprandiális kifejezés az étkezés utáni időszakra utal, míg a hipotenzió alacsony vérnyomást jelent.

    Megedzi-e az immunrendszerünket, ha átesünk bizonyos fertőzéseken?

    Ami nem öl meg, az megerősít - mondta Nietzsche, s bár van némi tudományos alapja, a betegségek legyőzését csak a természetre bízni végzetes hiba lehet, ezért fejlesztették ki a védőoltásokat.

    Védőoltással megelőzhető betegségek szövődményei

    Védőoltások beadásával súlyos - esetenként halálos - betegségek kialakulásától és szövődményétől óvhatjuk meg magunkat, gyermekeinket és - nem utolsósorban - környezetünket.

    Milyen oltásokra van szükség terhesség előtt?

    A gyermekvállalást tervező nőknek idejében gondolniuk kell a védőoltásokra! A terhesség alatt bizonyos oltóanyagok már nem adhatók be. Egyetlen kivétel az antitesteket tartalmazó passzív védőoltások és az influenza elleni védőoltás.

    A külföldön elkapható, védőoltással megelőzhető betegségek

    Magyarországon az oltási szabályozás - szerencsére - elég szigorú, ám Európa más országaiban és világszerte lazábbak az előírások, ezért ha utazunk, nem árt felkészülni és bizonyos előkészületeket megtenni, valamint ottlétünkkor elővigyázatosnak lenni.

    Oltásellenesség: veszélyes vizeken

    Világszerte egyre ijesztőbb méreteket ölt bizonyos - korábban már legyőzöttnek vélt - fertőző betegségek terjedése. Az oltásellenes mozgalmak lassan, de biztosan végzik aknamunkájukat.

    Csodaszer a fájdalomcsillapításban

    Minden csecsemőnek túl kell esnie bizonyos injekciókon, amik természetesen fájnak. Egy új tanulmány szerint azonban létezik egy olyan fájdalomcsillapító, ami nemcsak hatásos, de biztonságos és bárki számára könnyen hozzáférhető. Ez nem más, mint a cukros víz.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA