• Urológia téma

    ProsztataCentrum
    Orvos elvándorlás? Prűd magyar köztudat? Avagy félelmek és tabuk a magyar társadalomban, melyek miatt a betegek gyógyulása is kérdésessé válik? Hogy állunk a Nyugathoz képest? Tényleg tabu ma Magyarországon a férfi betegségeiről beszélni?
    ProsztataCentrum
    A feleségeknek komoly szerepük van házastársuk, élettársuk egészségének a megőrzésében! A népbetegségnek számító férfi urológiai problémák kivizsgálásáról és a nők szerepéről dr. Kardos Róbert urológussal, a Millenáris Egészségcentrumban dolgozó elismert szakemberrel készült exkluzív interjú.
    WEBBeteg
    Dr. Szabó Ferenc andrológus, urológus szakértő önéletrajza.
    WEBBeteg
    Szex vagy önkielégítés után gyakran vizelnem kell, ami legalább utána 4-5 alkalom és nem nagy mennyiségű. Észrevettem a here alsó felén egy nagyobb csomót ez természetes? - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.
    Urológia

    Vízsérv esetén a here burkai közt savó gyülemlik fel. Tünete az egyik here fájdalmatlan, fokozatos és egyenletes megnagyobbodása. Maga a here nem lesz nagyobb, csak a folyadékgyülem miatt látszik nagyobbnak. A heresérvvel könnyen összetéveszthető az elváltozás. A vízsérvet általában műtéttel szüntetik meg.

    Urológia

    Az ember kiválasztó szervrendszerének részei a hasüregben elhelyezkedő páros vesék, melyek kéregállományra, velőállományra és vesemedencére oszthatók. A vese felelős a vér átszűréséért, tisztításáért, a felesleges és káros anyagok a vizelettel távoznak a szervezetből.

    Az ember veséjének alaktani és működésbeli alapegysége a nefron.

    Az átszűrt vizelet a vesemedencéből a húgyvezetékeken át a húgyhólyagba jut, a húgycsövön át pedig távozik a szervezetből. A húgyhólyag izmos falú, nyálkahártyával bélelt tömlő, a szeméremcsont mögött helyezkedik el. A húgycső nyílása körül akaratlagosan nyitható és zárható záróizom van, melyek tónusát a vegetatív idegrendszer is szabályozza.

    A vesék felső csúcsán elhelyezkedő hormontermelő szervek a mellékvesék.

    diamondagency.hu
    A Magyar Urológusok Társaságának égisze alatt útjára indított Prosztata kampány a tájékoztatásban keletkezett űrt kívánja betölteni és felhívni a figyelmet arra, hogy minden férfi 50 év felett keresse fel urológusát, nézesse meg, hogy nincs-e rosszindulatú elváltozás a prosztatájában.
    WEBBeteg
    Dr. Kocsis István, a WEBBeteg urológus szakértőjének önéletrajza.
    Orvos valaszol - Dr. Papos István
    üdvözlöm. közel 3 éve szenvedek egy ismeretlen betegségben Tüneteim -kezdetben alhasi / deréktáji fájdalom (bal alhas + bal deréktáj) bal herém mintha nem lenne ugyanolyan vérbő, valamint csomós,sárgás ejak. -gyakori...
    Orvos valaszol - Dr. Papos István
    Tisztelt Doktor Úr! Köszönöm válaszát, nagyon megörültem, hogy végre recepthez juthatok. Hogyan és milyen módon tudnánk ezt intézni? Gondolom egy vizsgálatra is szükség lenne, hogy megbizonyosodjon a gyógyszer indokoltságáról....
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!