Érdemes lenne Neurológiai szakrendelésre elmennem?

Tisztelt Weborvos! Érdemes lenne-e neurológiai szakrendelést felkeresnem? Bemutatkozom kicsit, leírom a betegségeim aztán a kérdést! 22 éves fiatal férfi vagyok. Gyermekkorom óta (3éves kor óta) súlyosan látássérült, bal szememen retinaválás is volt, -19Dioptriás szemüveget használok. Kétoldali nagyfokú idegi tipusú hallásvesztésem van mindkét oldal Widex Flash Fl19 készüléket viselek. (5éves korom óta) 14 évesen lettem hypertóniás magas vérnyomásos. 2014-től 2020ig Bisoprolol 5mg szedtem és Vidotin Komb 4/1,25mg. Azonban 2020 óta Wamlox 5mg/80mg szedek Reggel: 1 és Nebivolol 5mg 2×0,5 tablettát. , Rosuvastatin 20mg Este: 1 tbl. 2016 óta, 6 éve magas a koleszterinem Össz koleszt; 6,8 triglicerid: 5,9.... gyógyszeresen idei labor alapján 2022.03hóban készült labor alapján össz kol: 3,9 triglicerid: 2.1. Hdl kol: 1,9 Speciális iskolába jártam látáshallás sérültségem miatt levagyok százalékolva, 84% ÖEK,, és 16% egészségi állapotom D csoportos vagyok, 1x voltam felulvizsgalaton 19 évesen iskola befejezése után, véglegesítve is vagyok. Fogyatekossagi tamogatasban is reszesulok, KGY ellátásban, 4 órában elmentem dolgozni . Diagnózisaim: H5210 Myopia mai grad o.u H9030 Hypacusis perceptíva I.u I10H0 Hypertonia E7820 Kevert Hyperlipidaemia M2140 Lúdtalp M7790 Lágyrész rendellenség Panaszaim: Hónapok óta erős fejfájás, lüktető fájdalom homlokon, fejemen, fülem is gyakran zúg, nyakam is fáj sokszor, fáradékony vagyok gyakran mint egy olyan személy aki nemalszik rendesen... van mikor dolgokat elfelejtek.. érdemes lenne neurológiára elmennem? Vérnyomásom 125/75, 120/65 szokott lenni Pulzus: 62-76 között. Voltam anno 2016ban szívultrahangon láttam egy értéket amit megkérdeznék jó e, EF: 42 % mit jelent? (Szívmegnagyobbodásom ilyesmi nincsen) de azt tudom ennek az EF nek 50% felett kell lenni. Egyszer 44% volt, másszor 42% Köszönöm ha elolvassa és válaszol mindenjót kívánok tisztelt Weborvos. Üdv.

Dr. Molnár Dóra válasza fejfájás témában

Kedves Kérdező!

Ha erős, korábbitól különböző, napi élelet zavaró a fejfájás, akkor valóban neurológiai vizsgálat szükséges elsőként.

A szív ultrahangot is meg kellene ismételni, mivel a leírt értékek alapján a szív pumpáló képessége kissé károsodott.

Ha esetleg ez rosszabb, akár magyarázhatja a fáradékonyságot. Vérvétellel vérszegénység kizárása is javasolt.

Nyak- és fejfájást okozhat esetleg a rossz testtartás, de magasabb vérnyomás is. Érdemes ezt is többszö ellenőrizni.

Ha nem igazolódik a fenti vizsgálatokkal probléma, akkor menjen neurológiára.

Háziorvossal vegye fel a kapcsolatot a vizsgálatok megszervezése érdekében.

Jobbulást kívánok!

Üdvözlettel: Dr. Molnár Dóra

Kérdés: 2022. szeptember 10., 12:40 ;Megválaszolva: 2022. szeptember 12., 16:03
Kérdések és válaszok: Magas vérnyomás (Hipertónia)
Vérnyomás brobléma
Vérnyomás csökkentő szedése mellett (nap 1 Concor Almo 5 mg , 0.5 db Co-Valsacor 160 mg/ 25) Ma 138/ 59 vérnyomásom 61 -es pulzussal . Fáj a fejem....
Vérnyomás
Tisztelt Doktornő! Vérnyomás problémámmal kapcsolatos kérdésem lenne. Két éve diagnosztizáltak nálam hipertóniát, akkor 170/90-180/90-es...
Már ez is magas vérnyomás?
Tisztelt Doktornő! Nemrégiben többször 140-nél magasabb volt a vérnyomásom, elmentem vele kivizsgálásra rajtam volt a 24 órás vérnyomás mérő...
Alkalmanként kiugró magas vérnyomás
A vérnyomásom általában 110-125/55-70 között szokott mozogni napközben, vagy még alacsonyabb. Szexuális együttlét közben, a "csúcson", azonban...
Miért fáj minden nap a fejem?
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Kb 2 hónapja lettem először rosszul iskolából haza jövet.Szédülés, sápadtság, fejfájás voltak a panaszaim.Itthol...