• Túlsúly témájú cikkek

    Orvos valaszol - Dr. Szanyi Andrea
    Műtét következtében a hasnyálmirigyemből csak a fej maradt meg. Az évek múlásával egyre kevesebb mennyiségű és féleségű ételt tudok megenni, mégis több, mint 100 kg a súlyom. Egy hatalmas hasfali sérv miatt nagyon nehezen tudok...
    Orvostkeresek Egészségmagazin
    A történelemben először, a következő generáció nem élhet olyan sokáig, mint a szüleik. A háttérben pedig az elhízás talaján kialakuló betegségek állnak. A helyzet a fejlett világban mindenütt súlyos, a magyar állapotokról dr. Babai László, az Oxygen Medical prevenciós szakértője beszélt.
    WEBBeteg
    Ha gyermekének fogynia kell, muszáj tartósan megváltoztatni táplálkozási- és életviteli szokásait. A jelszó: sok mozgás sok folyadékkal. Változtatni kell a rossz szokásokon, s néha étkezési napló vezetése is segít.
    WEBBeteg
    Kisfiam, aki 2 1/2 éves és 100 cm magas 23,5 kiló! Nem eszik sokat a gyermekem, inkább iszik. Általában teát, gyümölcslevet. Viszont a vizet nem szereti, ha azt kap, akkor inkább nem iszik. Nem tudom, mit csináljak, vigyem el a gyerekorvoshoz? - A WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.
    WEBBeteg - K. J. fordító
    Amikor a fogyókúra szinte divattá nőtte ki magát, hajlamosak vagyunk a makacs tényekről megfeledkezni. Vegyük át egészségünk érdekében!
    WEBBeteg - Fortin László, újságíró
    A harmincas lehet a nyerő szám a túlsúllyal küzdők számára. Egy tanulmány szerint fél óra edzés testsúlycsökkentés szempontjából ugyanolyan hasznos, mint egy teljes óra.
    WEBBeteg - K. J. fordító
    Aki sokat sportol, annál kevésbé jelentkezik éhségérzet. A vékonyabb nők esetében találóbb az előző kijelentés, a súlyfelesleggel küzdők viszont a sportolás ellenére is érzékelik az éhséget - állítják amerikai tudósok a fitforfun.de internetes portálon megjelent cikkben.
    Orvos valaszol - Svábhegyi Gyógyintézet
    Tisztelt dr.no/ur Velemenyet szeretnem kerni Erdelybol, van egy 12 eves fiam aki tulsulyos 148cm magas 58kg.Ezert kerultunk gyerkgyogyaszatra ahol elvegeztek a kovetkezo analiziseket:maj echo-enyhe majmegnagyobbodas.Verbol ami magas erteket...
    KamaszPanasz
    A divatmagazinok nem foglalkoznak a tini testképpel, vagy többet kéne foglalkozniuk azzal, hogy egészséges férfi és női testeket mutassanak. Ehelyett nem titkolják azt, hogy társadalmunk a soványság megszállottja.
    Orvos valaszol - Svábhegyi Gyógyintézet
    Lányom 10 éves 143 cm és 47 kg. Két évvel ezelőtt Abbahagyta epilepsziásként a Convulex szedését, melyet 3 és fél évig szedett. Akkoriban arra gondoltam, hogy ez befolyásolta a súlyát, de ma már aggódom. 6 év jár heti két...
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!